„Regitra“ būsimiems vairuotojams paruošė naujovę

  • Teksto dydis:

„Regitra“ būsimiems „klevams“ paruošė naujovę. Nuo spalio pirmosios egzamino metu jų lauks papildoma užduotis – būsimi vairuotojai 10-15 minučių kelyje vadovausis navigacija, o ne egzaminuotojo instrukcijomis, praneša LNK žinių tarnyba.

 

- Kodėl į egzaminą buvo įtraukta ši užduotis? LNK paklausė instruktoriaus Edgaro.

- Šiuo metu, kai rodome egzaminuojamiems, kur reikia važiuoti, mes tą nurodymą duodame prieš pat manevrą. Tarkime, sukame į dešinę. Tai yra kaip ir ženklas egzaminuojamajam pradėti veikti – įjungti posūkį, pradėti žvalgytis, keisti važiavimo kryptį.

Kai žmogus važiuos naudodamasis navigacija, jis nuolat turės stebėti eismo situaciją ir tokios pagalbos nebebus. Visus sprendimus jis turės priimti savarankiškai.

Pirmomis dešimt egzamino minučių savarankiškas vairavimas navigacijos pagalba nevyks. Tas laikas skiriamas, kad žmogus priprastų prie automobilio, eismo sąlygų, o vėliau egzaminuojamajam bus pasakyta, kad nuo kažkurios akimirkos važiuosime naudodamiesi navigacijos nurodymais. Šita naujovė įvedama tam, kad išlaikęs egzaminą vairuotojas tiesiog jaustųsi tvirčiau. Kai jis važiuos užtikrinčiau, tai automatiškai galės saugiau dalyvauti eisme.

- Ar navigacija netrukdys, neatitrauks vairuotojų dėmesio tokią ir taip sudėtingą dieną?

- Manau, kad ne, nes prieš pradedant savo kelionę galima nustatyti navigaciją, nusistatyti maršruto ir kelionės tikslą ir tiesiog važiuoti navigacijos nurodymais ir tą savo tikslą saugiai pasiekti.

- Kas laukia vairuotojų, jei jie netyčia pasuka ne į tą pusę? Ar tai jau bus kritinė klaida?

- Jau ir dabar egzamino metu, jei egzaminą laikantis vairuotojas nuvažiuoja ne ten, kur egzaminuotojas pasakė, kaip ir nėra nieko blogo. Svarbiausia yra nepažeisti kelių eismo taisyklių.

- Ar tai pakeis egzaminų trukmę?

- Važiavimas navigacijos nurodymais turėtų trukti 10-15 minučių. Planuojama, kad dabartinio egzamino trukmė yra apie pusvalandis. Tai ji stipriai neturėtų keistis.

- Ar jau buvo bandomųjų triušių?

- Ne. Naujovė bus nuo spalio 1 d.

- Ar bus pakeisti tradiciniai maršrutai?

- Mes toli nevažiuojame. Aplink „Regitrą“ 20 minučių atstumu ir važinėjame. Tai visi maždaug žino, kur mes važiuosime.

- Kaip žmonės sureagavo, išgirdę šią naujieną?

- Kiekviena naujovė įneša baimės. Ta informacija buvo pateikta seniai, kad reikės važiuoti navigacijos pagalba. Mes tą jau nuo kovo mėnesio turėjome daryti, bet nukėlėme iki spalio. Nėra ko bijoti, viskas bus gerai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lukas

Lukas portretas
Regitra, vairavimo egzaminai ir tos jų naujovės baigia užknist. Ten kaip užkeiktas jautiesi. Pravažinėji, praari, su M raide iš vieno Lietuvos galo į kitą esi nuvažiavęs, o per egzaminą viskas blogai. Tai per toli bortelio, tai posūkis 2 sekundėm per anksti, tai apsukos ne 2000, o 2200 kartų.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių