Nuo spalio pradžios automobilių numeriai bus paženklinti Lietuvos herbu – Vyčiu

  • Teksto dydis:

Nuo spalio valstybės įmonės „Regitra“ išduodami naujo dizaino automobilių numerio ženklai bus su Lietuvos valstybės herbu – Vyčiu.

„Numerio ženklai su Vyčiu prisidės prie Lietuvos valstybės simbolikos puoselėjimo ir mūsų šalies reprezentavimo“, – sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė penktadienį „Regitros“ išplatintame pranešime.

„Regitros“ generalinis direktorius Vaidas Dominauskas teigė, kad užsisakyti naujo dizaino ženklus bus galima nuo kitos savaitės, bet pereinamuoju laikotarpiu eilės tvarka bus išduodami anksčiau pagaminti senojo pavyzdžio ženklai.

„Planuojame, kad nuo gruodžio mėnesio visi išduodami numerio ženklai bus su lietuvybės simboliu“, – tvirtino V. Dominauskas.

Pasak jo, pakeitus dizainą paslaugų ir numerio ženklų kaina nesikeis, tačiau dėl didelių numerio ženklų gamybos ir išdavimo apimčių numatyta keletas išimčių, kai valstybės herbas nebus naudojamas.

Vytis nebus naudojamas diplomatiniuose, galingiesiems keturračiams ir iš šalies išvežamoms transporto priemonėms ženklinti skirtuose numerio ženkluose, taip pat laikinuose valstybinio numerio ženkluose, skirtuose motorinėms transporto priemonėms, priekaboms, savivaldžių automobilių bandymams ženklinti ir dviračiams skirtose lentelėse.

Planuojame, kad nuo gruodžio mėnesio visi išduodami numerio ženklai bus su lietuvybės simboliu.

 

Pranešime nurodoma, kad pernai „Regitra“ išdavė daugiau nei 397 tūkst. vienetų numerio ženklų plokštelių, beveik 96 proc. jų sudarė 1-o formato numerio ženklai, skirti lengviesiems keleiviniams, krovininiams automobiliams ir priekaboms ženklinti.

Valstybės herbą naudoti automobilio ženklinime pasiūlė Seimo narys konservatorius Andrius Kupčinskas, jo iniciatyva buvo priimtos tai daryti leidžiančios įstatymo pataisos.

A. Kupčinsko teigimu, daugelio šalių automobilių ženklų raidžių ir skaičių kombinacijos siekia septynis–aštuonis simbolius, o Lietuvoje – tik šešis, todėl Lietuvos automobilių numerio ženkliuose yra pakankamai vietos integruoti Vyčio ženklą.

Herbą numerio ženkluose jau naudoja tokios Europos Sąjungos šalys kaip Slovakija, Kroatija, Slovėnija, Serbija, Vengrija, taip pat ne ES šalys, pavyzdžiui, Šveicarija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Peremoga? Dabar Putinas tikrai pasiduos

Kupčinskas?

Kupčinskas? portretas
Čia tas kur šikinyką už milijoną Kaune pastatė? Kiek čia milijonų paplovė su savo rusiškais draugais?

Kaip? -

Kaip? -  portretas
Ką reiškia tas VIENETAS??? Ar vietoje ši „saviraiška" - juk tai ne performansas privačiame kieme, kur elgiuosi pagal savo (ne)išsilavinimą, (ne)inteligentiškumo lygį!
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių