Saugesnis važiavimas paspirtuku: kokie pakeitimai siūlomi?

  • Teksto dydis:

Parlamentarai svarsto, kaip važiavimą paspirtuku padaryti saugesnį, praneša LNK.

„Siūloma atsižvelgus į daugelio ES valstybių patirtį, nustatyti, kad elektrinis paspirtukas yra dviratė motorinė elektrinė transporto priemonė, skirta važiuoti vienam asmeniui“, – teigia Julius Sabatauskas, Seimo vicepirmininkas.

Paspirtukui suteikus naują apibrėžimą, turės būti įrengti žibintai, o vairuotojai dėvėti ryškų drabužį ar liemenę, užsidėti šalmą.

Bet paspirtukininkai sudvejojo, ar taip tikrai bus. 

„Nežinau, kokiu būdu tai įgyvendins. Jeigu bus šalmas prikabintas šalia, gerai, aš jį užsidėsiu. Bet su savimi savo šalmo tikrai neturėsiu“, – kalba gyventojas.

Keisis ir vietos, kuriomis bus galima važiuoti.

„Draudžiama važiuoti šaligatviais, autostradomis, greitkeliais. Reikia važiuoti tam skirtais takais arba gatvėse pažymėtose vietose. Draudžiama važiuoti per perėją“, – sako J. Sabatauskas.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

Parlamentarai siūlo, kad paspirtukas neturėtų judėti greičiau nei 20 km/val. O jo galingumas būtų ne didesnis nei 500 W.

Kai kurie gyventojai mano, kad pakeitimams nevėlu, o jų laukė ne vienerius metus.

„Visiškai nesaugu, niekada nežinai, iš kurios vietos jie įšoks, iš kur jie važiuoja ir tave gali pargriauti, sužeisti. Jiems reikėtų tam tikros vietos, kur jie galėtų važinėtis. Važiavimas šaligatviais – tikrai labai nesaugu pėstiesiems“, – kalba gyventoja.

Paspirtukų dalijimosi platformos planuojamų pokyčių nekomentuoja. Tačiau tikina, kad apie saugumą esą jie vartotojams primena nuolat, gali reguliuoti klientų transporto priemones.

Užsimota reguliuoti ir paspirtuko valdytojo amžių. Jį planuojama leisti vairuoti tik nuo 16-os metų. Tiesa, tą galės daryti ir jaunesni eismo dalyviai. tačiau turės gauti paspirtukininko pažymėjimą. 

Policija skaičiuoja: paspirtukininkų pažeidimų padaugėjo bene dvigubai. O gydytojai sunerimę, kad ir skubios pagalbos skyriuje jų vis daugiau. Vien pernai buvo daugiau nei pusė tūkstančio. 

Pataisos jau įregistruotos Seime. Jei joms bus pritarta, pakeitimai turėtų įsigalioti nuo liepos 1-osios.



NAUJAUSI KOMENTARAI

milicininkas

milicininkas portretas
Siūlau uždrausti motociklams garsiai burzginti. Gi žmonės miega.. O pas pirdukams leisti garsiai burzginti, nes niekas jų negirdi lakstant.

šrekas šredbaras

šrekas šredbaras portretas
vaidina, kad mes jams labai rūpime. Todėl reikia kuo daugiau visokių draudimų. . Kai užtektų vien tik garso simuliatoriaus., kaip čioperio. Kad pėstieji girdėtų atvažiuojant.

svarbiaus

svarbiaus portretas
svarbiausia pėsčiųjų apsaugai, kad būtų girdimas ir matomas tas greituolis, o šalmas jiems tik rekomenduotinas dėi jų pačių savisaugos
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių