Pereiti į pagrindinį turinį

S.Loebas – čempionų čempionas

2008-12-17 09:00
S.Loebas – čempionų čempionas
S.Loebas – čempionų čempionas / "Scanpix" muotr. Taurė: tradicinių Čempionų lenktynių nugalėtoju trečią kartą tapo S.Loebas (dešinėje).

Penkiskart pasaulio ralio (WRC) nugalėtojas Sébastienas Loebas sėkmingus metus baigs tituluojamas čempionų čempionu. Prancūzas tradicinėse Čempionų lenktynėse Londono Vemblio stadione nurungė kitus pajėgiausius planetos automobilių sporto meistrus.

Tradicinėse Čempionų lenktynėse sportininkai kovojo dėl geriausiojo vardo ir Tautų taurės. Nuo 1988 m. organizuojamas renginys turi savo koncepciją: lenktyniaujama vienoje trasoje poromis su identiškais automobiliais.

S.Loebas finale turėjo atlaikyti didelį spaudimą žiūrovų, kurie finale audringai palaikė škotą Davidą Coulthardą. Tačiau šiemet iš "Formulės-1" pasitraukusiam lenktynininkui toks palaikymas nepadėjo. Po atkaklios trijų važiavimų kovos šaltakraujiškai laimėjo prancūzas, varžovą aplenkęs 0,321 sekundės.

"Kai stovi prie starto linijos, visada norisi laimėti. Tačiau šis renginys kitoks, tai labiau pramoga. Trasa buvo ankšta ir reikėjo pademonstruoti viską, ką gali", – po pergalingo finišo sakė 34-erių S.Loebas.

Čempionų čempionu WRC meistras buvo tapęs ir 2003 m. bei 2005 m. Šįkart pakeliui į finalą jis nugalėjo tautietį Yvaną Mullerį, vokietį Sebastianą Vettelį ir britą Andy Priauxą. O D.Coulthardas įveikė amerikietį Tannerį Foustą, italą Garethą MacHale'ą ir amerikietį Carlą Edwardsą.

"Čempionų lenktynės yra unikalus renginys, jose tiesiog malonu dalyvauti, net jei ir nepavyksta laimėti. Manau, keletas dvikovų buvo išties įspūdingos. Didžiosios Britanijos lenktynių mėgėjams ši popietė turėjo išties patikti", – sakė pergalės neiškovojęs, bet publikos numylėtiniu tapęs D.Coulthardas.

Nors ir vėsus buvo sekmadienio vakaras, šiemet Čempionų lenktynės į Vemblio stadioną sutraukė per 46 tūkst. žiūrovų.

Pernai čempionų čempiono titulą laimėjo švedas Mattiasas Ekströmas, finale nugalėjęs Michaelį Schumacherį. Tačiau šįkart nugalėtojas buvo nuvainikuotas jau pusfinalyje, kai pralaimėjo britui A.Priaulxui.

Kaip ir pernai, Tautų taurę iškovojo Vokietijos komanda, kurios garbę gynė septyniskart "Formulės-1" čempionas M.Schumacheris ir S.Vettelis. Jie finale po trijų važiavimų kovos įveikė skandinavų ekipažą – M.Ekströmą ir daną Tomą Kristenseną.

Be pagrindinių lenktynių, žiūrovai stebėjo ir kitus intriguojamus renginius. Tiesa, vienas jų – mašinos ir žmogaus kova, neįvyko. Čia turėjo varžytis "Formulės-1" čempionas Lewisas Hamiltonas su kitu britu, triskart pasaulio dviračių treko čempionu tautiečiu Chrisu Hoy. Tačiau dvikova buvo atšaukta dėl slidžios dangos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų