Pereiti į pagrindinį turinį

Tarptautinis žurnalistų ralis – "Lietuva 2009"

2009-06-03 16:39
Patirtis: tarptautinio žurnalistų ralio dalyviams  tenka lieti prakaitą ir profesionaliose lenktynių trasose.	Vlado Ščiavinsko nuotr.
Patirtis: tarptautinio žurnalistų ralio dalyviams tenka lieti prakaitą ir profesionaliose lenktynių trasose. Vlado Ščiavinsko nuotr. / V.Ščiavinsko nuotr.

Birželio 6 d. Kačerginės Nemuno žiedo trasoje prasidės tradicinio tarptautinio žurnalistų ralio "Lietuva 2009" batalijos. 14-ą kartą rengiamas toks ralis – vienintelis ne tik Baltijos šalyse, bet ir Vidurio Europoje.

Šįkart lenktynėse, be mūsų šalies žurnalistų, dalyvaus ir kolegos iš Lenkijos, Estijos ir Latvijos.

Atsižvelgdami į sunkmečio sąlygas, organizatoriai kiek pakeitė varžybų formatą, todėl ralis truks tik vieną dieną, tačiau varžybų grafikas bus labai įtemptas. Visiems dalyviams teks įveikti 217,66 km bendro ilgio maršrutą, iš jo 40,2 km – greičio ruožai, suskirstyti į 14 etapų.

Visos specialių rungčių ir greičio ruožų lenktynės vyks uždarose trasose. 34,1 km distanciją ralio dalyviams teks įveikti asfalto keliais, o 6,1 km – žvyro.

Dar viena jau tradicinė šio ralio ypatybė – lenktynės absoliučiai visiems dalyviams vyks be treniruočių, nes kelio knygos bus išdalytos tik prieš lenktynių startą Kačerginėje, ten lenktynininkai ir sužinos visą jų laukiantį varžybų maršrutą.

Ralį rengiančio Lietuvos žurnalistų autoklubo prezidento Mindaugo Griniaus nuomone, įnirtinga kova turėtų užsimegzti specialiuose ruožuose, kuriuose lenktynininkai kausis dėl renginio pagrindinių rėmėjų taurių ir specialiųjų prizų. Nemuno žiedo trasoje ralio dalyviai rungsis dėl renginio rėmėjo "Mototoja" taurių.

Iš Kačerginės lenktynininkų kolona pasuks Panevėžio link. Lygiai 14 val. ralio dalyviai atvyks į tradicinę tokių susitikimų vietą – erdvią aikštę prie didžiausio Panevėžyje prekybos ir pramogų centro "Babilonas", ten varžysis dėl pagrindinio renginio rėmėjo "Continental" taurės ir prizų. Po pusvalandžio čia pat prasidės kova jau dėl "Tokvilos" taurės. Komandinės įskaitos nugalėtojus ir greičiausią užsieniečių ekipažą šįkart apdovanos bendrovė "Verus auto".

Ralis finišuos vėlų šeštadienio vakarą tarp Panevėžio ir Radviliškio esančiame Raudondvaryje, ten ir paaiškės visi nugalėtojai bei prizininkai ir kur vyks renginio baigiamasis vakaras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų