Traktoriaus kabina tuščia, bet ūkininkas – ramus

Žemės ūkio technikos gamintoja JAV bendrovė „Deere & Co.“ pasaulio technologijų parodoje „CES 2022“ pristatė visiškai autonominį traktorių.

Į stambius ūkius orientuotas universalusis autonominis traktorius sukurtas „John Deere 8R“ serijos žemės ūkio mašinų pagrindu, o jau eksploatuojami šios serijos traktoriai gali būti modernizuojami, juose įrengiant autonominio valdymo sistemą.

Visiškai autonominius traktorius ūkininkams „Deere“ planuoja pradėti siūlyti vėliau šiais metais.

„The Wall Street Journal“ pažymi, kad tai nėra pirmas pasaulyje rinkai pristatytas visiškai autonominis traktorius – mažesnės jų versijos jau dirba kai kuriuose specializuotuose augalininkystės ūkiuose.

Traktorius savarankiškai nuolat patikrina, ar tikrai dirba jam skirtoje vietovėje.

„Vis dar stebiuosi matydamas, kaip viskas vyksta mano žemės plotuose, – kalbėjo Minesotoje ūkininkaujantis Dougas Nimzas. – Tačiau jau įsitikinau: darbai atliekami laiku ir labai kokybiškai. Gyventi paprasčiau.“

Daugumą JAV ūkininkų baugina autonominio „John Deere 8R“ kaina. Gamintojai jos kol kas neskelbia, tačiau vien įprastam galingam (230–410 AG) naujam traktoriui gali prireikti ir per 500 tūkst. JAV dolerių.

deere.copm nuotr.

Bendrovės „Deere & Co.“ atstovai tvirtina, kad ūkininkams, perkantiems naujos kartos traktorių, taikys dideles nuolaidas žemės ūkio padargams – plūgams, frezoms, kultivatoriams, kasamosioms.

Autonominis „John Deere 8R“ aprūpintas dvylika vaizdo kamerų, leidžiančių stebėti aplinką 360° kampu ir įvertinti atstumus, fiksuoti kliūtis. Be to, traktorius savarankiškai nuolat patikrina, ar tikrai dirba jam skirtoje vietovėje.

Valdyti šį „darbininką“ galima išmaniuoju telefonu.

„Autonominių technologijų pritaikymas didesniuose traktoriuose dar tik prasideda, o ateityje tai bus labai aktualu“, – pareiškė „International Data Corp.“ žemės ūkio tyrimų padalinio vadovas Aronas Cory.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasote,bile rasyti!

Rasote,bile rasyti! portretas
Kaina to traktoriaus - i studija,please! Ir pamatysite,kad iprasti 5 - pigiau!

teisingai kol kompiuterizuotas traktorius

teisingai kol kompiuterizuotas traktorius portretas
aria ukininko laukus , traktoristas gali arti ir aket - ukininko boba ...ir laukai suarti ir boba soti , ukininkuj belieka tik pelna ir prieaugy seimos skaiciuot....
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių