Vos po šešių valandų vairavimo kurso – prie lengvojo motociklo vairo

Po šešių valandų praktinio vairavimo mokymosi asmenys, sulaukę 24 metų amžiaus ir turintys dvejų metų B kategorijos vairavimo patirtį, galės sėsti ir prie lengvojo motociklo vairo.

Šis Lietuvos transporto saugos administracijos (LTSA) sprendimas įsigalios rugpjūčio 1-ąją.

Patvirtintas Vairuotojų mokymo tvarkos aprašas, ką turės padaryti asmuo, kad jam būtų suteikta teisė Lietuvoje vairuoti lengvąjį motociklą. Aprašo projektą svarstė ne tik būsimi lengvųjų motociklų vairuotojai, bet ir vairavimo mokyklų atstovai, Susisiekimo ministerijos specialistai.

Praktinio A1 kategorijos vairavimo kursą sudarys šešių valandų mokymasis aikštelėje realiomis eismo sąlygomis. Paskutinė valanda bus filmuojama. Taip siekiama įtvirtinti galimybę ne tik nustatyti tiesą ginčo atveju, interpretuojant mokinio arba vairavimo instruktoriaus veiksmus, bet ir užtikrinti, kad asmenys, prieš išvažiuodami savarankiškai į gatves, realiai ir atsakingai įvertintų savo gebėjimus vairuoti A1 kategorijos transporto priemones.

Vairuoti netgi nedidelį lengvąjį motociklą kai kuriems vairuotojams - rimtas iššūkis.

Baigęs praktinio vairavimo kursą asmuo galės kreiptis į "Regitrą" dėl teisės vairuoti A1 kategorijos transporto priemonę suteikimo.

Įprastai A1 kategorijos privalomo praktinio vairavimo kursą sudaro dešimt valandų.

"Vairuoti netgi nedidelį lengvąjį motociklą kai kuriems vairuotojams – rimtas iššūkis. Todėl prieš suteikiant teisę išvažiuoti į gatves ir kelius privalu įsitikinti, kad toks vairuotojas turės tinkamų gebėjimų ir žinių. Tai savo parašu turės patvirtinti vairavimo instruktorius, kurio profesionalumas atliks bene didžiausią vaidmenį", – sakė LTSA direktorius Genius Lukošius.

Lengvųjų motociklų variklių darbo tūris ne didesnis nei 125 kub. cm.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darius

Darius portretas
Valdžia laiko mus balvo nais Europoj nereikia jokių kursų ,Jau tada geriau išsilaikyti teisės normaliam motociklui

Andrius

Andrius portretas
Nematau logikos 50 cc galo vairuot mat mirtino greicio nepasiekia o jau 125cc negalima , ir vistiek geriau a kategorija.laikyt nes ta pati kaina bus akcijoa metu

Jo

Jo portretas
Ir pirmas,ir antras komentatorius totaus daunas,matyt net dviracio neturi,kas yra tas124 cm.kas vazineja nors su mofke supranta kad ten lygiai seee!!!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių