Pereiti į pagrindinį turinį

Žalgirietis M.Kalnietis mieste nelenktyniauja

2010-02-03 11:30
Žalgirietis M.Kalnietis mieste nelenktyniauja
Žalgirietis M.Kalnietis mieste nelenktyniauja / Tomo Raginos nuotr.

Kauno "Žalgirio" krepšininko Manto Kalniečio žmonos Mingailės iš pradžių nesužavėjo vyro išrinktas automobilis. Tačiau netrukus Mantas, artimieji ir draugai ją įtikino, kad "Lexus LS 460" – puikus pasirinkimas.

Galingas ir patogus

"Pažinojau žmogų, kuris vairavo šį automobilį. Be to, daugelis išskyrė patikimumą, bandžiau dar kitus modelius, tačiau ši mašina man labai patiko", – juodą 2007 m. "Lexus LS 460" gyrė M.Kalnietis.

Kodėl krepšininkas pasirinko būtent "Lexus"? Žalgirietis norėjo patikimo, galingo ir patogaus automobilio.

"Dažnai mašinose galva vos ne stogą remdavau, o dabar keleiviai patogiai įsitaiso ir už manęs", – limuzino klasės "LS 460" gyrė krepšininkas. Automobilis ne tik patogus, bet galingas. 4,6 litro talpos variklis, 280 kW galingumas. Automatinė greičių pavarų dėžė persijungia į sportinį režimą.

Kaip įprasta šiuolaikiniuose automobiliuose, "Lexus" integruota elektroninė automobilio statymo sistema, klimato kontrolė, šildomos sėdynės.

"Šią šaltą žiemą ypač malonu šildomas vairas, – pastebėjo M.Kalnietis. – Patogu, kad automobilyje integruota laisvų rankų įranga. Paspaudžiu mygtuką prie vairo ir kalbu."

Pajuto greitį

"Lexus" M.Kalnietis pirko vos prieš pusantro mėnesio, todėl dar neišbandė visų funkcijų. Specialioje trasoje Mantas buvo pasiekęs 250 km/val. greitį.

"Delnai sudrėko, vaizdas jau liejosi, buvo šiek tiek baisu, – nuoširdžiai prisipažino Mantas. – Važiuojant tokiu greičiu jau niekas nepastebėtų mano šypsenos."

Labai aktualus šiuo metu klausimas: kiek benzino sunaudoja 4,5 litro variklio talpos mašina? Žiemą, mieste, apie 17 litrų, o vasarą, įsitikinęs Mantas, mašina turėtų sunaudoti apie 15 litrų degalų.

Ar per trumpą laiką krepšininkas pastebėjo minusų? Automobilis varomas galiniais ratais. "Norėjau keturių varančiųjų ratų, tačiau su šiuo trūkumu susitaikiau dar pirkdamas mašiną. Tiesa, "Lexus" turi elektroninę antipraslydimo kontrolę, bet dabartinėmis oro sąlygomis ir ji ne visada padeda", – kalbėjo Mantas.

Į savo vestuves vasarą "Žalgirio" įžaidėjas atvyko sportiniu "Mitsubishi Lancer Evolution". Dabar įsigytas galingas "Lexus". Ar tai leidžia spėti, kad krepšininkas mėgsta greitį?

"Anksčiau – ne, – pasakojo M.Kalnietis. – Tačiau draugas lenktynininkas Vilius Rožukas mus su Pauliumi Jankūnu žiemą profesionaliai pavėžino, paaiškino įvairių subtilybių. Gerai vairuoti – tai taip pat menas, kiekvieną darbą reikia mokėti atlikti. Juolab kad "Lexus" skirtas ne lenktynėms, o miestas – ne trasa."

Vis dėlto Mantas pripažino, kad galingas automobilis, protingai pasinaudojus, padeda išvengti kai kurių situacijų. Krepšininkas nėra piktybinis taisyklių pažeidėjas, nuolat užsisega saugos diržus, rodo posūkius.

"Su policija bendrauju retai, – tikino Mantas. – Nors kartą gavau labai rimtą, laimingai pasibaigusią pamoką. "

Laimingos avarijos pamoka

Karštą vasaros dieną smarkiai lijo. Besileisdamas nuo kalno M.Kalnietis lenkė pirma eismo juosta važiuojantį vairuotoją, tačiau, persirikiavus į antrą juostą, šiame kelio ruože telkšojo klanas vandens: "Mašiną sumėtė, ji net pakilo, trenkėsi į priešinga eismo juosta važiuojantį "Mercedes".

Laimė, per avariją niekas nenukentėjo. "Mercedes" vairuotojas dar pajuokavo, kad jau rengėsi keisti seną mašiną.

"Pripuoliau prie jo pažiūrėti, ar viskas gerai, surinkau išsimėčiusias didesnes mašinos dalis", – prisiminė skaudžią pamoką krepšininkas.

Dažniausiai groja radijas

Į metalo laužą iškeliavusį "Scion" Mantas pakeitė dar vienu "Scion", o prieš šias mašinas jis turėjo "Mazda 323": "Nesu nei amerikietiškų, nei vokiškų, nei japoniškų automobilių gerbėjas ar kritikas. Kiekvienoje klasėje yra geresnių ar blogesnių modelių."

Mantas neturi svajonių mašinos, na, nebent jei kišenėse būtų milijonai, nusipirktų "Bentley" arba "Aston Martin".

Talismanai ir prietarai? Neprietaringas vyras reaguotų tik į juodą katę.

Kas dažniausiai skamba prabangaus "Lexus" salone? Įvairios radijo stotys. Būsiu žiaurus, provokuoju krepšininką, kas skambėjo mašinoje po skaudaus "Žalgirio" pralaimėjimo Lenkijoje?

Mantas nusijuokė: "Lyg tyčia, tą dieną mašina buvo salone – tvarkė signalizaciją."

Mantas nėra pedantas, tačiau "Lexus" salone nesimėto dėžės nuo picų, popieriai nuo mėsainių ar kokakolos buteliai. O alkoholis? Krepšininkas šypsosi ir po akimirkos iškelia trilitrinį stiklainį naminių sulčių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų