Į Santuokų rūmus meilės dieną žengė ir Seimo narys

Įsimylėjėlių dieną Vilniaus miesto civilinės metrikacijos skyriuje žiedus sumainė 18 porų. Tai maždaug keturis kart daugiau, nei įprastomis dienomis.

Tarp susituokusiųjų – Lietuvos Respublikos Seimo narys Mindaugas Bastys. Netrukus tėveliu tapsiantis politikas aukso žiedus sumainė su Renata Šarkiene.

Ceremoniją stebėjo nesenai taip pat vedęs pramogų pasaulio atstovas Egmontas Bžeskas.

Seimo nario nuotaka vilkėjo tamsią suknelę, ją puošė dirbtinė rožė. M. Bastys buvo pasipuošęs klasikiniu kostiumu.

Kiti jaunavedžiai Aleksėjus ir Vera „Vilniaus dienai“  teigė, kad tikrai meilei nesvarbi jokia data.

„Kad tuoksimės būtent šią dieną nusprendėme dar lapkritį. Šventė mums įsimins visam gyvenimui.  Nesureikšminame šios datos, meilės dieną švenčiame kasdien.  Blogas oras meilei ne kliūtis. Švęsime kukliai – su tėvais ir artimiausiais draugais“, - švytinčiomis akimis kalbėjo vilniečiai.

Civilinės metrikacijos skyriaus vedėja Ilona Jurgutienė ypatingo porelių susidomėjimo įregistruoti santuoką būtent šią dieną nepastebi, tačiau sutinka, kad tam tikras pagyvėjimas jaučiamas.

„Valentino dieną pastebime didesnį žmonių susidomėjimą. Jeigu eilinę darbo dieną sulaukiame 4-6 porų, tai tokios progomis šis skaičius žymiai išauga. Ne paslaptis, jog vasaros dienomis mums tenka sutuokti net iki 80-90 santuokų. Šiltasis metų laikas turi nemažą įtaką žmonių apsisprendimui, tačiau vasario 14-ąją mūsų pastatas taip pat atgyja“.

Skyriaus vedėja patvirtino, kad žmonės dažniau linkę tuoktis darbo dienomis, mat savaitgaliais daugelio paslaugų kainos išauga: „Norint įregistruoti santuoką, į civilinės metrikacijos biurą reikia kreiptis prieš mėnesį, vasario 14-ąją didelių eilių nėra.  Esame valstybinė įstaiga, atliekame tik juridinį faktą – registruojame santuokas. Žmonės taip pat atsižvelgia į paslaugų ir pramogų kainas. Kaip taisyklė, jos mažesnės darbo dienomis. Tarkime, šiandien dvi poros perkėlė santuokos registravimo datą. Tokie atvejai galimi – juk keičiasi žmonių, giminių planai“.

„Lietuviai yra ramūs. Tikrai neturime istorijų apie pabėgusias nuotaikas ar panašių ekscesų. Priėmus įstatymą, kad tuoktis galima bet kurioje pasirinktoje vietoje, manėme, kad plūstels keistų ir įmantrių prašymų, Tačiau tuoktis po vandeniu dar niekas nepanoro. Esant panašiam pageidavimui tektų svarstyti, ar šis nekenktų gyvybei, nepažeistų viešosios tvarkos. Juokaujame, kad pakilus oro balionu, santuoką tektų įregistruoti nedelsiant, nes pasiekus Vilniaus miesto rajono ribą, juridinis faktas būtų bereikšmis. Dažniausiai lietuviai nori tuoktis Rotušėje, Belmonte, Verkių dvare“, - apie lietuvių santuokų tendencijas kalbėjo I. Jurgutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių