Pereiti į pagrindinį turinį

Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai)

2012-11-04 00:17
Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai) Lynojant 40 fakyrų šoko su ugnimi (pasiekti du rekordai)

Šeštadienio pavakarę Šeškinę nutvieskė ugnis. Iš visos Lietuvos atvykę fakyrai pasiekė du šalies rekordus.

Renginys vyko prie prekybos centro „Ozas“. Nors platintoje informacijoje buvo nurodyta, kad renginys parsidės 17 val., tą valandą pradėję rinktis fakyrai nustebino pasakę, kad nuo 17 val. jiems tik pasakyta ateiti, ruoštis, persirengti, pradėti repetuoti. Negana to, skrajutėse įrašytas renginio pradžios laikas – 16 val.

Nepaisant šio nesklandumo, iki fakyrų pasirodymo būriavosi ir, kad apšiltų, kojomis trypčiojo gana gausus būrys žiūrovų.

Dalis jų gavo progą pademonstruoti ir labai savotišką kultūrą. Eiti į prekybos centrą per įėjimą antrame aukšte „Ozo“ lankytojus turėjęs nukreipti jaunuolis sulaukė įvairiausių reakcijų. „Eiti per viršų? Eikit švilpti“, – tėškė už rankos vaiką vesdamasi moteris ir nuskubėjo prie pagrindinio prekybos centro įėjimo.

„Kas vyks? Fa**erių šou? “, – iš savo sąmojo kvatojosi įkaušęs vyras. Kartais nereaguojančių į pastabas žmonių susidarydavo visa virtinė. „Kada prasidės? Penktą valandą? “, – atėjęs pusę šeštos, smagiai dairėsi vaikinas.

18 val. prasidėjęs reginys išties buvo įspūdingas. Lietuvos masiškiausios ugnies šokio choreografijos rekordą pasiekė 40 susirinkusių fakyrų iš įvairių šalies miestų. Rekordą užfiksavo agentūros „Factum“ atstovė. Anksčiau toks rekordas mūsų šalyje neregistruotas. Dar vienas užfiksuotas rekordas – masiškiausio ugnies ratų sukimo su degančiais įrankiais POI.

Fakyrų klubo „Ugnies ratas“ vadovas Vytautas Krasauskas sakė, jog Lietuvoje nėra didelio susidomėjimo ugnies menu, tačiau per pastaruosius metus vis tik susidomėjusių padaugėję.

„Prieš dešimt metų galėjome visus ant rankų pirštų suskaičiuoti, o dabar va kiek susirinko. Vis tik, jeigu jų būtų daugiau, galėtume organizuoti daugiau festivalių, rengti įspūdingus pasirodymus“, – kalbėjo fakyras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų