Pereiti į pagrindinį turinį

Prokurorai kreipėsi į teismą dėl E. Lementausko bylos atnaujinimo

2012-11-20 21:19
Prokurorai kreipėsi į teismą dėl E. Lementausko bylos atnaujinimo
Prokurorai kreipėsi į teismą dėl E. Lementausko bylos atnaujinimo / Šarūno Mažeikos nuotr., Fotobankas

Prokurorai kreipėsi į teismą dėl buvusio parlamentaro Evaldo Lementausko bylos atnaujinimo.

Kaip teigiama Generalinės prokuratūros atsakyme BNS, antradienį šios prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gedgaudas Norkūnas kreipėsi į Vilniaus miesto 1-ąjį apylinkės teismą dėl baudžiamojo proceso atnaujinimo Evaldo Lemenausko atžvilgiu baudžiamojoje byloje, kurioje šis kaltinamas papirkimu.

Pernai pavasarį Seimas neleido tuometinio parlamentaro E. Lementausko patraukti baudžiamojon atsakomybėn, todėl teismas jo baudžiamąją bylą buvo nutraukęs.

Į Seimą po savivaldos rinkimų vietoj „tvarkiečio“ Remigijaus Ačo atėjęs E. Lementauskas buvo teisiamas dėl papirkimo.

Generalinis prokuroras Darius Valys, pernai balandį kreipęsis į Seimą dėl E. Lementausko teisinės neliečiamybės panaikinimo, teigė, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, sostinės vicemeru šis politikas kitam savivaldybės politikui iš viso siūlė 0,5 mln. litų kyšių.

Bylos duomenimis, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus už pinigus prašyta nebalsuoti už interpeliaciją tuometiniam merui Juozui Imbrasui, vicemerui E.Lementauskui, palaikyti kitus valdančiosios daugumos sprendimus. Buvęs „tvarkietis“ E. Lementauskas dalyvavo šių metų Seimo rinkimuose kaip savarankiškas kandidatas, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų