Pereiti į pagrindinį turinį

Teismas atnaujino E. Lementausko bylos nagrinėjimą

2012-11-27 13:39
Teismas atnaujino E. Lementausko bylos nagrinėjimą
Teismas atnaujino E. Lementausko bylos nagrinėjimą / Šarūno Mažeikos nuotr., Fotobankas

Vilniaus miesto 1-asis apylinkės teismas atnaujino valstybės tarnautojo papirkimu kaltinamo buvusio Seimo nario Evaldo Lementausko bylos nagrinėjimą, antradienį pranešė Generalinė prokuratūra.

Byla paskirta nagrinėti teisme gruodžio 13 dieną.Praėjusią savaitę į teismą dėl baudžiamojo proceso atnaujinimo kreipėsi Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroras Gedgaudas Norkūnas.

Generalinis prokuroras Darius Valys, pernai balandį kreipęsis į Seimą dėl E.Lementausko teisinės neliečiamybės panaikinimo, teigė, kad būdamas Vilniaus miesto savivaldybės tarybos nariu, sostinės vicemeru šis politikas kitam savivaldybės politikui iš viso siūlė 0,5 mln. litų kyšių.

Tačiau tąkart Seimas neleido tuometinio parlamentaro E.Lementausko patraukti baudžiamojon atsakomybėn, todėl teismas jo baudžiamąją bylą buvo nutraukęs.

Bylos duomenimis, konservatoriaus Vido Urbonavičiaus už pinigus prašyta nebalsuoti už interpeliaciją tuometiniam merui Juozui Imbrasui, vicemerui E.Lementauskui, palaikyti kitus valdančiosios daugumos sprendimus.

Buvęs „tvarkietis“ E.Lementauskas dalyvavo šių metų Seimo rinkimuose kaip savarankiškas kandidatas, tačiau į parlamentą nebuvo išrinktas ir lapkričio 16 dieną pasibaigus praėjusios kadencijos Seimo įgaliojimams prarado turėtą teisinę neliečiamybę.

E.Lementauskas savo kaltę neigia.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų