Pereiti į pagrindinį turinį

Per 100 šalies architektų leidosi tyrinėti naktinio Vilniaus senamiesčio

2016-06-17 09:26
DMN inf.

Besiruošdami artėjančiai Tarptautinei architektų dienai šios profesijos atstovai nusprendė įminti naktinio Vilniaus senamiesčio paslaptis.

Ketvirtadienį į keletą grupių susiskirstę architektai, vos nusileidus saulei, pabiro vingiuotose sostinės gatvelėse, ieškodami paslaptingų viduramžiškų kiemų ir įdomiausių miesto architektūrinių objektų, menančių gražiausias Vilniaus meilės istorijas.

Architektai dalyvavo ekskursijose „Vilniaus senamiesčio perlai“, „Liepsnojančių širdžių istorijos“, ir „Senųjų vilniečių buitis ir kasdienybė“, kurias vedė profesionalūs gidai.

„Vilniaus sienos slepia labai daug įdomiausių pasakojimų – juk ne visi architektai žino, kaip atrodė šio miesto gyventojų kasdienybė XVII amžiuje, kuo ypatinga Jono Basanavičiaus meilės istorija ir kaip sumaniai Gediminas rūpinosi savo sostine. Kadangi artėja Tarptautinė architektų diena, nusprendėme šios specialybės atstovus pirmiausia supažindinti su Vilniaus paslaptimis“, – sakė architektus į ekskursijas pakvietusios įmonės „Ergolain“ komunikacijos ir marketingo vadovė Vaida Kandratavičiūtė.

Jos teigimu, architektus suburianti bendra veikla jau tapo savotiška tradicija – pernai įmonė architektus kvietė paplaukioti baidarėmis Vilnele ir Nerimi bei pažvelgti į Vilniaus pastatus nauju kampu, o užpernai būrys architektų rungtyniavo specialiai jiems parengtose orientacinėse varžybose po sostinę dviračiais.

Ketvirtadienio naktį apie 100 žingeidžių architektų pritraukusios ekskursijos – įžanga į liepos 1 d. Vilniuje rengiamą šventę „Ergolain Archfest’16: Introducing „La Biennale di Venezia’16“. 

„Šiemet, minėdami profesinę architektų šventę, didžiausią dėmesį norime skirti nuo 1980-ųjų vykstančiai Venecijos architektūros bienalei – tai vienas svarbiausių šiuolaikinės architektūros įvykių visame pasaulyje. Ir šiemet tai ypatingas įvykis, nes šiame prestižiniame renginyje Lietuva dalyvaus pirmą kartą. Bienalėje mūsų šalį ir kaimynes Latviją ir Estiją atstovaus vienas paviljonas, kuris laimėjo 3 atskirus nacionalinius konkursus“, – sako V. Kandratavičiūtė.

Liepos 1-ąją minima Tarptautinė architektų diena Vilniuje bus švenčiama Piano.lt vasaros terasoje. Planuojama, kad į renginį susirinks daugiau nei 500 architektų ir architektūros studentų. „Pasidaryk pats“ principu vykstančios šventės metu bus įteikiami apdovanojimai nuotraukų konkurso „Mano miestas, mano hobis, mano gyvenimas“ nugalėtojams, architektų lauks kūrybinės dirbtuvės, įvairūs konkursai ir kitos linksmybės. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų