Atidaroma tarptautinės emalio bienalės „Vilnius 2020“ paroda

Nuo antradienio sostinės galerija „Meno Niša“ kviečia į aštuntosios tarptautinės emalio bienalės „Vilnius 2020“ dalyvių parodą.

Joje lankytojai galės pamatyti 30-ies menininkų emalio darbus – juvelyrikos, metalo ir skulptūros objektus, atkeliavusius iš Latvijos, Lietuvos, Vokietijos, Jungtinės Karalystės, Ispanijos ir Gruzijos.

„Nuo pat pradžios emalio meno bienalėje „Vilnius“ dalyvavo šimtai emalio meno menininkų iš daugiau nei 30 pasaulio šalių“, – teigė jau devynioliktus veiklos metus skaičiuojančios galerijos „Meno niša“ vadovė Diana Stomienė.

Ilgametė bienalės kuratorė, juvelyrė Marytė Dominaitė taip pat pabrėžė, kad tarptautinė emalio bienalė garsina Vilniaus miestą ir Auksakalių cechą, kuris šiemet mini 525-ąsias įkūrimo metines.

Dalyvauti tarptautinėje emalio bienalėje „Vilnius 2020“ buvo atrinkta 30 menininkų kūrinių. Juos vertino ir laureatus išrinko tarptautinė ekspertų komisija.

Vertinimo komisijos nutarimu už naujas idėjas emalio mene apdovanota ilgametė bienalės dalyvė Šarūnė Žygienė, už konceptualų emalio kūrinį – Neringa Poškutė-Jukumienė, o už tradicinį emalio technikos panaudojimą apdovanojimas teko Mantvydui Lasinskui. Vilniaus mero padėkomis už gintaro ir emalės suderinimą apdovanota Dovilė Žydelienė, už idėjos aktualumą – M. Dominaitė, už ryškiausią debiutą apdovanojimas atiteko Gruzijos menininkui Nikolozui Gamkhitashvili.

Emalio bienalę organizuojanti galerija „Meno niša“ dirba pagal Vilniaus dailiųjų amatų ir mugių programą.

Su bienalės dalyvių darbais galima susipažinti Auksakalių gildijos puslapyje.

Lankytojai galės įsigyti bienalės dalyvių darbų katalogą bei patinkančius meno kūrinius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių