„Auksinio balso“ laidos K. Jatautaitei – it egzaminas

Naujas iššūkis, nuotykis ir begalinis malonumas. Taip apie dalyvavimą neseniai startavusiame LTV projekte "Auksinis balsas" sako klaipėdietė Kristina Jatautaitė. Atlikėja atviravo, jog šiuo metu jaučiasi tarsi sugrįžusi į studijų metus – kiekvienas laidos filmavimas prilygsta egzaminui, kurį, be abejo, norisi išlaikyti kuo geriau.

Balsas iškrėtė pokštą

"Labai džiaugiuosi galėdama dalyvauti šiame projekte, matyt, esu nusipelniusi, jei pakvietė", – kvatojo Kristina, pripažinusi, kad laidos rengėjų pasiūlymas ją maloniai nustebino.

Vis dėlto moteris neneigė, jog sulaukusi kvietimo dalyvauti "Auksiniame balse" turėjo atsakingai pasverti visus "už" ir "prieš".

Prieš aštuonis mėnesius sūnelio susilaukusiai atlikėjai nerimą kėlė ne tik tai, ar pavyks naują veiklą tinkamai suderinti su mamos pareigomis. Kristina atviravo, jog susilaukus atžalos fiziologiškai pakito ir jos balsas.

"Tai man kelia nemažai susirūpinimo. Pavyzdžiui, operos solistė Nomeda Kazlaus prisipažino, kad po gimdymo bemaž dvejiems metams sustabdė veiklą, atsisakė visų savo kontraktų. Tad įvertinusi dabartinę situaciją, suvokiu, kad turiu elgtis atsargiai, tausoti balsą ir rinktis tokią programą, kokią galiu "pavežti", – kalbėjo klaipėdiečių kvarteto "Cappella‘A" vokalistė.

Prabangus projektas

Kristina neneigė, jog jos apsisprendimą nulėmė ne tik scenos ilgesys bei noras dainuoti, bet ir paties projekto kokybė.

"Sutikau pirmiausia todėl, kad ši laida rodoma per nacionalinę televiziją, taip pat dėl to, kad joje gyvas garsas nuo–iki, kad atlikėjams talkina orkestras – tai pačios aukščiausios prabos muzikantai, kurių daugelį pažįstu asmeniškai, ir tai yra smagu. Ne taip dažai mūsų atlikėjams pasitaiko proga dainuoti su orkestru, tad tai yra didelė prabanga", – šyptelėjo pašnekovė.

Nemažą pedagoginio darbo stažą turinti tituluota vokalistė, užuot vertinama kitų, ir pati galėtų būti kitoje "barikadų" pusėje.

Tačiau Kristina patikino, jog tai, kad po pasirodymo tenka išgirsti ne vien pagyrimų, bet ir kritikos, jos visiškai neglumina.

"Vertinti kitus labai sunku, todėl toje "kitoje pusėje" visai nenorėčiau būti. Ir nesmagumo, kad kažkas mane vertina, tikrai nejaučiu. Sulaukiame vertingų komisijos pastebėjimų ir dėl paties pasirodymo, ir dėl vokalo technikos. Be to, visada sveika save pamatyti iš šono, kitų akimis, nesvarbu, kokia būtų tavo patirtis. Juk ne veltui šiame šou dalyvauja tiek scenos profesionalų", – pastebėjo pašnekovė.

Jaučia adrenalino pliūpsnį

TV3 muzikiniame šou "Chorų karai" dalyvavusi Kristina pripažino, kad televizija turi savo žavesio, magijos, be to, suteikia atlikėjui labai plačią auditoriją.

"Esu dainininkė, scenos žmogus, mano veikla nuo ryto iki vakaro susijusi su muzika, tad, aišku, žinomumas duoda tam tikrų dividendų. Vis dėlto šiuo atveju labiau viliojo pati galimybė dainuoti. Pasirodymas televizijos scenoje man visada duoda pliūpsnį adrenalino. Kaip pastebėjo mano vyras Gabrielius – net dainuodama per "Žalgirio" arenos atidarymą, kai salė buvo sausakimša, tiek nesijaudinau kaip "Auksiniame balse", – juokėsi pašnekovė. – Nors transliacijos netiesioginės, vis tiek įsivaizduoji, kiek televizijos žiūrovų tave matys, ir apima tokia didžiulė atsakomybė. Kiekvieną laidą jaudinuosi juodai, bet tas jauduliukas yra sveikas."

Anot Kristinos, net ir rinkdamasi skirtingo žanro kūrinius ji vis tiek stengiasi, kad daina būtų jai artima – kitaip tariant, šiek tiek "apie ją".

"Sudėtingiausia turbūt tai, kad reikia pasirinkti dainą, kuri patiktų ir pačiam sau, ir komisijai, ir žiūrovams. Kiekvienam pasirodymui reikia daug pastangų, juo labiau kad nesistengiu imtis tokių kūrinių, kurie man būtų labai patogūs, kuriuos kažkada jau esu dainavusi, o repertuarą turiu išties nemažą", – kalbėjo vokalistė, šio šeštadienio laidos tematikai pasirinkusi miuziklo "Evita" dainą "Don‘t cry for me Argentina".

Klaipėdietiškas frontas

Kitų "Auksinio balso" dalyvių konkurentais Kristina nevadina.

Pašnekovė svarstė, jog galbūt todėl, kad su daugeliu jų ji taip pat pažįstama asmeniškai bei dalyvavo ne viename bendrame muzikiniame projekte, o gal todėl, kad visi atlikėjai – labai skirtingi.

Kaip įprasta, ir šiais metais "Auksiniame balse" susirinko labai marga publika: nuo popmuzikos iki akademinio dainavimo atstovų. Kristina projekto rengėjų pristatoma kaip džiazo atlikėja.

"Apskritai susibūrė tokia sava, klaipėdietiška kompanija: Monika Liu dabar gyvena Londone, bet yra kilusi iš Klaipėdos, Deivis, Edgaras Lubys – klaipėdiečiai, "emigravę" į Vilnių, Jurga Šeduikytė – taip pat iš pajūrio", – šyptelėjo Kristina.

Savo klaipėdietiškas šaknis projekte ne kartą akcentavo ir komisijos narė Zita Kelmickaitė bei vienas laidos vedėjų – aktorius Giedrius Savickas.

Maža to, Kristinos bei kitų kelių dalyvių įvaizdžiu rūpinasi klaipėdietė stilistė Olga Filatova-Kontrimienė.

Baubas, vardu opera

Paklausta, kuris muzikos žanras jai taps didžiausiu išbandymu, Kristina šyptelėjo.

"Iš tiesų daug kur jaučiuosi žalia – tiek kalbant apie operą, tiek apie roką, net ir popžanrą, kuris atrodo toks lengvas, tačiau – nieko panašaus! Žinoma, vis dėlto didžiausią rūpestį man kelia opera. Niekada nesu to dariusi. Na, gal studijų metais ir turėjau papildomų operinio dainavimo valandų, bet tai absoliutus lašas jūroje. To bijau labiausiai, bet kas žino, gal iki to iškrisiu", – kvatojo pašnekovė, pripažinusi, kad vis dėlto norėtųsi išlaikyti šį nelengvą egzaminą.

O ar Kristinai norėtųsi laimėti patį projektą? "Atvirai kalbant, išvydus pirmųjų laidų balsavimus, panašu, kad to nebus. Ar neapmaudu? Neapmaudu, gal tiesiog reikia kitaip ruoštis, kitaip pasirodyti, mesti daugiau pajėgų, investicijų", – svarstė vokalistė.

Pašnekovė prisipažino neturinti nė menkiausio supratimo, ir koks atlygis laukia šio šou nugalėtojo.

"Jau vien dalyvauti "Auksiniame balse" yra didžiausias prizas, mėgaujuosi čia kiekviena akimirka. Todėl, žinoma, norėtųsi išlikti ilgiau ir parodyti visas savo galimybes", – šypsojosi klaipėdietė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

gargzdiete

gargzdiete portretas
Kristina,esate sauni,nustabios sypsenos,malonaus balso...visapusiskai lb isskirtine asmenybe.Jus visada malonu matyti ir girdeti.Tikiuosi susitvarkys balso problemeles ir mus dziuginsite dar gaugeliu sauniu pasirodymu.Didziules sekmes Jums :)
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių