Pereiti į pagrindinį turinį

„Budos Vilniuje“ siekia supažindinti žmones su budizmo paveldu

2017-11-07 07:30

Vilniuje vyksta renginių ciklas, pavadintas „Budos Vilniuje“. Pasak organizatorių Deimantinio kelio budizmo centro, kino filmais, paskaitomis, paroda siekia supažindinti su budizmo kultūriniu paveldu.

Stop kadras

Deimantinio kelio budizmo centras Lietuvoje pradėjo veikti prieš 20 metų, dabar Lietuvoje veikia 5 centrai – Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Stupkalnyje ir Vilniuje. Organizatoriai sako siekiantys išsamiau supažindinti su budizmo kultūriniu paveldu, Tibeto budizmo mokymais.

„Tibetas visada žavėjo lietuvius, o Tibeto budizmas yra praktikuojamas Vakaruose, nes tai patrauklu vakariečių kritiškam protui, norėjosi žmonėms pristatyti, jei kalbam apie Tibeto kultūrą, tai kalbam apie budistinę, įvairialypę, jei kalbėtume apie tai, kas eksponuojama tai daug medžiagos studijoms, nes viskas turi gilią simbolinę prasmę“, – sakė asociacijos „Tibeto kultūros namai“ vadovė Karolina Levanaitė.

Šiandien Vilniuje pradėjo veikti paroda „Budos Sodų gatvėje“, kurioje 30 eksponatų – statulėlių ir tapybos darbų – thankų. Senojoje Tibeto budizmo skulptūroje ir dailėje vaizduojami įvairūs tradicinio budizmo atvaizdai. Šie objektai, tai tam tikros meistro gairės mokiniui, kokia turėtų būti jo laikysena, apranga, požiūris, gestai. Tai ypatingi, įvairiausios simbolikos turintys darbai, suteikiantys daug erdvės studijavimui ir atradimams.

Paroda Deimantinio kelio budizmo centre veiks iki lapkričio 12-osios.

Plačiau apie taip – reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų