Eurovizijoje sužibėję ukrainiečiai „Go_A“ dar kartą sudrebins Vilnių

  • Teksto dydis:

Meilės dienos proga Menų Fabrikas „Loftas“ organizuoja ypatingą šventę. Šiemet į svečius pasikvietė 2021-ųjų metų „Eurovizijos“ dalyvius, lietuvių širdis užkariavusius ukrainiečius „Go_A“, kurie Vilniuje jau Vasario 14-ąją dieną surengs išskirtinį ir dar nematytą pasirodymą.

Pernai vasarą grupė „Go_A“ padėkojo Lietuvai už aukštą įvertinimą „Eurovizijoje“ ir savo pirmąjį užsienio koncertą po dainų konkurso surengė Vilniaus Vingio parke. Tuomet į šių ukrainiečių pasirodymą susirinko net keli tūkstančiai melomanų. Po įspūdingo pasirodymo grupė sulaukė daugybės prašymų grįžti į Lietuvą, kuriems ukrainiečiai neatsispyrė ir vėl. Trankus „Go_A“ šou dar kartą sudrebins Vilnių.

„Go_A“ yra grupė, kuri šiuolaikiškai iš naujo interpretuoja ukrainiečių folklorą, kombinuotą su elektronine muzika. Grupės istorija prasidėjo 2012 metais, kai prodiuseris Taras Shevchenko susipažino su etno dainininke Kateryna Pavlenko. Įrašę kelias dainas, jie suprato, kad ukrainiečių folkloras ir elektroninė muzika puikiai dera – energiją ir emocijas sujungia į patrauklų mišinį. Grupės augimas įgavo pagreitį, kuomet 2021 metų gegužę „Go_A“ užlipo ant eurovizinės scenos, su daina „SHUM“.

Grupės „Go_A“ pasirodymas „Eurovizijoje“:

Šis pasirodymas nustebino ne tik visą Europą – lietuviai grupei „Eurovizijos“ konkurse skyrė didžiausią sumą balsų. O daina tapo pasauline „Spotify“ tendencija, užkariavusia daugelio Europos šalių topų viršūnes. Taip pat užėmė antrąją vietą „Spotify Viral USA“, o „Spotify Viral Worldwide“ – 1. Daina tapo ir pirmąja Ukrainos daina, patekusia į Billboard Top 200 topą.

Ukrainos atstovų pasirodymas „Eurovizijoje“ melomanams didžiulį įspūdį paliko ir vaizdu. Pernai vasarą vykusiuose „Vision Music Awards“ apdovanojimuose būtent šis „Go_A“ pasirodymas triumfavo „Įsimintiniausios inscenizacijos“ bei „Geriausios scenos butaforijos“ kategorijose.

Elektro-folk muzikos atstovai prasitarė, kad jiems labai patinka lietuviška auditorija bei koncertuose susirenkanti publika, todėl į Lietuvą grįžta su didžiausiu džiaugsmu. Šį kartą unikalieji ukrainiečiai žada specialų ir dar neregėtą pasirodymą. Vasario 14-ą dieną Menų Fabrike „Loftas", pirmąkart šiemet vykstantis pasirodymas bus kupinas įspūdžių, pažįstamos ir mylimos bei dar negirdėtos ir naujos kūrybos.

Koncerto rengėjai pabrėžia kad per renginį bus laikomasi visų nustatytų reikalavimų: prie įėjimo bus tikrinamas galimybių paso galiojimas bei lankytojų dėvimos apsauginės veido kaukės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių