Išėjusiems menininkams prisiminti – mišios ir koncertas

  • Teksto dydis:

Vilniaus Šv. apaštalų Pilypo ir Jokūbo bažnyčioje pirmadienį vyks Vėlinių koncertas „Tą rūsčiąją valandą vėlei džiazuos“, skirtas išėjusiems menininkams prisiminti.

Po šv. Mišių už mirusius menininkus pagarbą jiems atiduos ir trijų džiazo muzikantų koncertas. Be gitaristo, kompozitoriaus, eksperimentatoriaus ir konceptualisto, daugelio performansų dalyvio Juozo Milašiaus, gros trombonininkas, dūdmaišininkas, multiinstrumentininkas, kompozitorius, vokalistas Skirmantas Sasnauskas ir vienas garsiausių džiazo kūrėjų Arkadijus Gotesmanas.

„Esu grojęs daugelyje bažnyčių. Galiu pasakyti, kad man patinka ši erdvė, nes kiekvienoje - ypatinga, savaip panaši, bet ir skirtinga akustika. Be to, ir Vėlinių dienos - labai trapu. Tiesą sakant, mes programą dėliojome taip, kad ji būtų labiau sonoristinė. Svarbiausia garsas, o ne virtuoziškumas. Nes jis tokiose erdvėse dėl akustikos dažnai netenka prasmės, susilieja ir pradingsta. Paprastume - teisybė“, - sakė J. Milašius.

Pasak jo, groti bažnyčioje - vienintelis iššūkis yra susimąstyti. Tokioje erdvėje, kai pradedi ką nors daryti su garsu, gali nutikti visaip, bet muziko didelės erdvės negąsdina.

„Mane labiau domina garso santykis su tyla, pakilimas virš šabloninio grojimo, o ne įprastinis muzikantų skambėjimas drauge. Tad nereikia ypatingai ieškoti stiliaus, formos, verčiau žiūrėti emocinių dalykų, aido ir akustikos žaismo“, - sakė J. Milašius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių