Išradėjų festivalyje bus įdomu visai šeimai

  • Teksto dydis:

Gegužės 25-26 dienomis Vilniuje, Energetikos ir technikos muziejuje, vyksiančiame festivalyje „Vilnius Mini Maker Faire“ bus pristatyti naujausi pačių rankomis pasigaminti išradimai ir technologinės inovacijos.

Renginys į vieną vietą suburs visus, besidominčius techninių kūrėjų bei „pasidaryk pats“ judėjimu.

Festivalis prasidės Švietimo forumu

Pirmoji renginio diena bus skirta edukacinėms inovacijoms ir kūrybinėms dirbtuvėms. Visą dieną Energetikos ir technikos muziejuje vyks Švietimo forumas, kurio tikslas – pristatyti inovatyvius STEAM ir tarpdisciplininius projektus, „patyriminio” mokymosi per techninę kūrybą galimybes. Tarp renginio pranešėjų: „Meškėnų Laboratorija“, „Keliaujančios architektūros dirbtuvės“ ir „Kompiuteriukai vaikams“ komandos, piliečių mokslą populiarinanti Eglė Marija Ramanauskaitė, STEAM švietimo atstovai Paulius Briedis ir Marius Narvilas.

Pranešimus ir interaktyvias dirbtuves taip pat ves kviestiniai festivalio svečiai: Gineso knygos rekordininkas, „Popierinių lėktuvėlių žmogus“John Collins bei komiksų ir tapigami kūrėjas Eben Burgoon.

Abi renginio dienas vyks kūrybinės dirbtuvės „Micro:hackatonas“, kurį organizuoja edukacinio renginio partnerio „Barclays“ savanorių komanda, kartu su „Kompiuteriukai vaikams“ ir „Meškėnų Laboratorija”. Apie 100 konkurso dalyvių įgyvendins netikėčiausias techninių projektų idėjas su micro:bit kompiuteriukais, padedami profesionalių mentorių. Geriausiai pasirodžiusieji gaus specialius prizus.

Kvies nulipdyti miestą iš lipnios juostos

Gegužės 26-oji, šeštadienis – didžioji „Maker Faire“ ekspozicijos diena. Nuo pat ryto festivalyje bus pramogų visai šeimai: nuo šokančios ugnies instaliacijos, meninių dviračių iki elektrinių kartingų. Įrenginius ir instaliacijas pristatys „pasidaryk pats“ erdvės – Kauno „Makerspace“, „Padirbtuvės“, „Technariumas“, „M-Lab“, Robotikos mokykla, vyks techninės kūrybos ir amatų dirbtuvės, juosteles suks legendinis didžėjus Sigitas Saga. Netrūks ir netikėtumų: specialiai renginiui, pagrindinio festivalio rėmėjo „Lietuvos energija“ paramos fondo lėšomis ir „Padirbtuvių“ savanorių rankomis bus sukonstruota oro patranka.

Specialias programas paruošė svečiai užsienio: komiksų ir instaliacijų kūrėjas Eben Burgoon lankytojus supažindins su „tapigami“, popierinės lipnios juostos lipdymo technika, iš kurios taip pat žada sukurti trimatį Lietuvos simbolį – Vytį. Na o pasaulio Gineso knygos rekordininkas J. Collins („Popierinių lėktuvėlių žmogus“), sukūręs toliausiai nuskridusius, plasnojančius, grįžtančius bumerangu ir besilaikančius ore lėktuvėlius, pamokys, kaip juos lankstyti, ir pakvies kartu palenktyniauti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių