Pereiti į pagrindinį turinį

Kairėnų vasaros festivalis kviečia pasiklausyti „Meilės istorijų iš Prancūzijos“

2014-06-01 10:00
DMN inf.

Pirmąją kalendorinės vasaros dieną į Vilniaus universiteto botanikos sodą kvies Kairėnų vasaros festivalis ir džiugins išskirtinėmis „Meilės istorijomis iš Prancūzijos“. Programą atliks atlikėjai Evelina Sašenko bei Vygantas Kazlauskas su gyvo garso ritmo grupe, kurią sudaro - žinomi Lietuvos muzikantai. 

Birželio 1 dieną, 20 val. erdvėje po atviru dangumi (esant lietingam orui – palapinėje po stogu) romantika užlies kiekvieną atėjusį. Kelionė muzikos garsais leis pabėgti nuo kasdienybės, drauge pasvajoti, vaizduotėje pasitelkiant Paryžiaus vaizdus, saulėlydį prie Viduržemio jūros, užuodžiant kvapnių magnolijų žiedlapių lietų.  ,,Galima visko atsisakyti, tik ne meilės. Meilė įkvepia kūrybai, jaudina. Visada iš kelionių grįžtu ten, kur manęs laukia meilė”, - ilgesingai sako šio koncerto idėjos autorius ir romantinių baladžių, kurios šįkart skambės prancūziškai, autorius Vygantas.

Atlikėjas Vygantas savo gerbėjus kas kartą džiugina romantiškomis meilės baladėmis ir nostalgiškomis prancūzų dainomis. Vygantas Lietuvos publikai žinomas kaip muzikinių televizijos projektų dalyvis, autorinių dainų atlikėjas, sukūręs ne vieną dešimtį dainų. Gyvenęs ir mokęsis Prancūzijoje, jis puikiai dainuoja ir šios šalies autorių dainas originalo kalba. Atlikėjas su publika nuoširdžiai dalijasi savo jausmais ir prisiminimais taip leisdamas save pažinti kaip prisiekusį romantiką ir menininką. "Gimiau mieste, augau ant asfalto, mačiau šaligatvių plyšiuose pražydusias gėles, - taip apie save pasakoja dainininkas. - Muzikoje nuolat ieškau saviraiškos galimybių ir naujų potyrių, kuriuos su džiaugsmu perteikiu savo klausytojams".

Evelina Sašenko – charizmatiška, jauna ir talentinga džiazo dainininkė, unikalaus balso savininkė jau spėjusi išgarsėti ir publiką papirkti Edith Piaf repertuaro dainomis. Dainininkė žavi klausytojus gyvybingumu, temperamentu, laisvomis kūrybingomis interpretacijomis. Prieš keletą metų atlikėja sėkmingai atstovavo Lietuvą tarptautiniame Eurovizijos festivalyje Diuseldorfe. Evelina yra koncertavusi įvairiose Europos šalyse, atlieka įvairių stilių muziką, dainuoja anglų, lietuvių, lenkų, prancūzų kalbomis.

Gyvo garso ritmo grupę sudaro būrys profesionalių Lietuvos muzikantų: Tomas Varnagiris (gitara); Audrius Piragis (gitara); Nerijus Bakula (akordeonas); Martynas Lukoševičius (perkusija).

Tad į kelionę po meilės miestą su Evelina ir Vygantu kviečiame birželio 1 dieną, 20 val. Vilniaus universiteto botanikos sode  Kairėnuose.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų