Pereiti į pagrindinį turinį

Kalėdinis bėgimas persikėlė į Vilniaus senamiestį

2013-12-29 11:14
DMN inf.

Nors Kalėdos jau praėjo, jas kaip nors pažymėti niekada nevėlu. Gruodžio 29 dieną Vilniuje vyksta Kalėdinis bėgimas. Šio bėgimo entuziastai susirinko 38-ąjį kartą.

Aistruoliai galės bėgti 3, 6 arba 12 kilometrų. Pastarosios trasos ilgis simbolizuoja 12 mėnesių – ištisus metus. Pirmuoju atveju bėgikamas teks pasirinkti estafetės rungtį ir keturiese įveikti po 3 kilometrus.

Šiemet pirmą kartą Kalėdinio bėgimo trasa drieksis miesto centre – iš Rotušės aikštės Didžiąja, Vokiečių, Vilniaus gatvėmis, Gedimino prospektu. Apsukę ratą, bėgikai finišuos Rotušės aikštėje.

Į bėgimą užsiregistravo ir prie starto linijos stojo daugiau kaip 2000 bėgikų.  Į 500 m „Nykštukų bėgimą“ užsiregistravo per 200 jaunųjų bėgikų.

Pirmasis bėgimas įvyko 1975 m.  Daugelį metų jo starto ir finišo vieta būdavo "Žalgirio" stadione. Tada šis renginys buvo vadinamas Naujametiniu bėgimu. Atgavus nepriklausomybę jo laikas dažnai sutapdavo su Kalėdomis, todėl ilgainiui prigijo kitas pavadinimas – Kalėdinis bėgimas. Varžybų metu gyvuoja tradicija bėgti vilkint Kalėdų senelio ar Snieguolės apdarais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų