Kaune tradiciškai renkamas geriausias metų meno kūrinys

Nuo šeštadienio Nacionalinio Mikalojaus Konstantino Čiurlionio dailės muziejaus Kauno paveikslo galerijos lankytojus kviečia viena populiariausių ir daug žiūrovų dėmesio sulaukianti paroda „Geriausias metų kūrinys“.

ELTA primena, kad tokia paroda, kurioje meno kūrėjai bei visuomenė turi galimybę išrinkti geriausią praėjusių metų kūrinį, kasmet Kaune rengiama nuo 1999-ųjų.

Šįsyk parodoje „Geriausias 2019 metų kūrinys“ eksponuojami 93 autorių darbai. Juos pristato įvairaus amžiaus menininkai: nuo jauniausių, ką tik baigusių studijas, iki vyriausios – senjorų – kartos. Ekspozicijoje vyrauja tapyba, tačiau yra ir skulptūros, keramikos, tekstilės bei grafikos darbų. Kūriniuose atsispindi menininkų požiūris ir reakcijos į vyraujančias visuomenės nuotaikas bei aktualijas.

Parodos metu vyks edukacijos bei ekskursijos moksleiviams, studentams, suaugusiesiems bei senjorams. Jau šį sekmadienį numatytos dvi ekskursijos. Per jas kartu su tapytoja Egle Velaniškyte galerijos lankytojai ne tik analizuos, gėrėsis, vertins bei aptarinės dailininkų kūrybą, bet ir balsuos už labiausiai patikusį darbą bei kurs įspūdžių iš parodos piramidę.

Anot Kauno paveikslų galerijos atstovų, balsuoti už labiausiai patikusį kūrinį kiekvienas apsilankęs parodoje gali iki vasario 15 dienos. Taip pat organizatoriai kviečia ir visuomenines organizacijas, kultūros (ir ne tik) įstaigas rinkti bei apdovanoti jiems patikusių kūrinių autorius. Laureatų paskelbimas ir apdovanojimas vyks vasario 16-ąją, Lietuvos valstybės atkūrimo dieną

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

po

po portretas
tokios ''informacijos'' ir trauks žiūrovai į Čiurlionio dailės muziejų balsuot ..............
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių