Pereiti į pagrindinį turinį

„Kultūros naktis“: kvietimas nupiešti tokį Vilnių, apie kokį svajojate

2016-06-17 06:51
DMN inf.

Išskirtinis ir „Kultūros nakčiai“ pritaikytas kūrybinių industrijų namų „Legal Guns“ projektas „Miesto vizijos ir vizijos mieste“ kviečia pažinti kitokį Vilnių – tokį, kokio nepažintume net mieste gyvendami visą gyvenimą. Tai Vilnius, kurį galite sukurti tik šiąnakt.

Organizatorių archyvo nuotr.

Naktinė miesto  laiko tėkmė „Kultūros naktyje“ sulėtėja, išsiplečia ir  tampa sunkiai nusakoma. Miestas, kaip susitikimo vieta, pažįstamas, bet kartais  ir visai nepažintas, tampa atvira kūrybine erdve, kurią papildyti gali neįtikėtini, siurrealistiniai, jūsų sukurti elementai.

Įsilieti į naktinį Vilniaus peizažą kūrėjų komanda kviečia ne tik pasivaikščiojimu po vasariniuose žieduose paskendusias gatves. Interaktyvi naktinė instaliacija kiekvienam miesto gyventojui ir svečiams suteikia galimybę kurti miestą tokį, kokiame būtų dar smagiau gyventi ir lankytis.

Permatomi stendai, kurie įsikurs vakarėjančio Vilniaus fone kaip erdvės jūsų saviraiškai – savitai emocijų architektūrai, kuri papildys miesto panoramą kūrybiškais jūsų pieštais objektais. Galbūt svajojate, kad ant Gedimino pilies atgimtų geležinis vilkas, o gal norite, kad ant prezidentūros stogo koncertuotų jūsų mylimiausia roko grupė? Galbūt tiltams trūksta skulptūrų, o dauguje norite išvysti skraidančių dronų spiečių? Nupieškite tai! Visos vizijos įmanomos, kai jos gyvos, o kartu tai padeda išsivaduoti iš kasdienybės, kuri dažnai įtraukia į savo sūkūrį ir taip lengva pamiršti, jog mes esame kūrėjai.

Sako, kad naktis baigiasi tada, kai išsisklaido burtai. Tačiau „Miesto vizijų“ burtas išsisklaidęs neišnyksta, o įsilieja į atmintį kiekvieno, sukūrusio ir papuošusio miestą taip, kad „Miesto Vizijos“ taptų „Vizijomis Mieste“.

Projekto rengėjai nepažada, kad jūsų nupieštas supermenas ar kitas herojus ryte pamojuos jums nuo Gedimino kalno, bet pažada, kad kasryt keliaudami į darbą šyptelėsite, prisiminę  „Kultūros naktį“, kurioje iš naujo tapote kūrėju.

Kur? Olimpiečių g. / Rinktinės g. kampas, Gedimino pr. 4, Vašingtono aikštė.

Kada? Birželio 17 d. 18–22 val.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų