Kviečia į kasmetinę stovyklą jauniesiems dainų kūrėjams

  • Teksto dydis:

Vasarą geros muzikos ekspertai "Bardai LT" kvies susiburti jaunuosius dainų autorius. Birželio 30 – liepos 7-ąją Rūdiškėse, amatų mokykloje "Sodžiaus meistrai", jau septintus metus iš eilės vyks Jaunųjų dainų autorių stovykla.

Joje savo meistriškumu dalysis kompozitoriai Andrius Kulikauskas ir Aras Žvirblys bei aktoriai, bardai Giedrius Arbačiauskas ir Gediminas Storpirštis. Savaitę trunkančioje dainų autorių kalvėje bus gausu kūrybos: čia gimsta pirma daina, sukuriamas pirmas eilėraštis, netrūksta atradimų ir naujų kūrybinių draugysčių.

Šių metų stovykloje bus penkios tematiškai suskirstytos dienos: liaudies daina, autorinė daina, darbas su poeto tekstu, autorius ir meistriškumo diena. Dienos darbai bus apžvelgiami susitikimuose su žinomais Lietuvoje menininkais. Lankysis etnomuzikologas Gintaras Andrijauskas, atlikėja Raminta Naujanytė-Bjelle, poetas Donaldas Kajokas, aktorė Kristina Kazlauskaitė.

Finalinis stovyklos darbų pristatymas vyks Trakų Vokės dvaro sodyboje liepos 7-osios popietę viešame koncerte.

Jaunųjų dainų autorių stovykla organizuojama nuo 2013 m. Joje dalyvauja 20 jaunuolių nuo 15 iki 25 metų. Į stovyklą atrenkami grojantys instrumentais, tekstus rašantys ir kuriantys jaunuoliai, Respublikinio dainuojamosios poezijos konkurso laureatai iš visos Lietuvos: Alytaus, Kauno, Vilniaus, Zarasų, Kėdainių, Telšių, Ukmergės ir kitų miestų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių