Lietuvos ir Ukrainos šeimoms – nemokamas muziejų lankymas per pavasario atostogas

  • Teksto dydis:

Lietuvos moksleiviai ir nuo karo pabėgę mokyklinio amžiaus ukrainiečiai kartu su šeimomis Vilniuje, Klaipėdoje ir Palangoje šią savaitę dalį muziejų gali aplankyti nemokamai.

Iniciatyvos tikslas – paskatinti šeimas su mokyklinio amžiaus vaikais turiningai praleisti velykines atostogas ir apsilankyti muziejuose.

Prie akcijos jungiasi Nacionalinis muziejus Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės valdovų rūmai Vilniuje ir Lietuvos nacionalinis dailės muziejus, atveriantis savo muziejus ir galerijas Vilniuje, Palangoje bei Klaipėdoje.

Šį kartą graži akcija Lietuvos vaikams – nemokama Valdovų rūmų muziejaus lankymo savaitė. Iniciatyvos ambasadorius – žurnalistas ir visuomenininkas Andrius Tapinas. Akcijos organizatoriai apsilankyti muziejuose kviečia moksleivius ir juos lydinčius asmenis. 

„Pastarasis mėnuo visiems mums buvo kupinas streso. Todėl su savo ilgamečiais partneriais Lietuvos nacionaliniu dailės muziejumi ir Valdovų rūmų muziejumi nusprendėme imtis veiksmų bei prisidėti prie kasdienybės praskaidrinimo. Kartu su muziejais siūlome Lietuvos ir Ukrainos moksleiviams, jų tėvams, seneliams nemokamai lankytis muziejuose, turiningai ir kokybiškai praleisti laiką“, – sako Tadeuš Podvorski.

Valdovų rūmų muziejaus ekspozicijos nuolat atnaujinamos, todėl čia visada galima rasti naujų, Lietuvos istoriją atskleidžiančių dalykų. Taip pat tikimasi, kad projektas padės Ukrainos žmonėms geriau suprasti Lietuvos kultūrą, istoriją ir suteiks galimybę kūrybingai susipažinti su bendraamžiais iš Lietuvos.

Valdovų rūmų nuotr.

Muziejus Ukrainos ir Lietuvos moksleivių su šeimomis laukia balandžio 20–23 dienomis. Kasoje lankytojams tereikia paprašyti „BTA šeimos bilieto“ – ir visomis ekspozicijomis galės mėgautis nemokamai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių