Lukiškių kalėjime atsirado kalinys – bausmę atlieka V. Putinas

  • Teksto dydis:

Vilniaus Lukiškių kalėjime atsirado kalinys. Kameroje, pažymėtoje numeriu 130, šiuo metu bausmę atlieka Vladimiras Putinas. Teroristinės, Ukrainą užpuolusios valstybės lyderis už grotų dienas leidžia buvusioje „gyvagalvių“ kameroje, kur bausmę seniau atlikdavo nuteistieji iki gyvos galvos. Tačiau kol kas čia pasodinta tik plastikinė V. Putino kopija, o projektą inicijavo „Go Vinius“ ir vienas sostinės fotografas, praneša LNK.

„Ši kamera nėra ypatinga lyginant su kitomis, tačiau sąlygos yra baisios. Todėl ir pasirinktas V. Putino portretas, kad visas pasaulis pamatytų, jog Haga jo laukia. „Vilnius Go“ drąsiai žengia tuos žingsnius ir nori parodyti visam pasauliui, ko jis yra iš tikrųjų vertas. Tai yra viena iš pagrindinių minčių“, – apie projektą pasakojo „Google Street view“ fotografas Elijus Šležas

Lukiškių kalėjime esantis V. Putino maketas yra originalaus Rusijos prezidento ūgio. Nors Rusijos televizija visada bando V. Putiną parodyti didingą, tačiau iš tikrųjų jo ūgis tėra 1,7 m. 

„Pagrindinė mintis buvo atvaizduoti V. Putiną „Google Street view“, tad visi gali viešai prieiti ir pasižiūrėti suvedę „Lukiškių kalėjimas“, – teigė E. Šležas.

Projekto iniciatorius teigė, kad aptrupėjusi ir mažai šviesos pro grotuotą langelį įleidžianti Lukiškių kalėjimo kamera Rusijos prezidentui – pats tas.

„Aš manau, kad jam pats tas šitoje aplinkoje. Gal norėtųsi ir šiek tiek daugiau, bet tiek to – paliekame jam ramybę tokioje vietoje“, – juokėsi fotografas.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Kompanija kalėjimo kameroje V. Putinui galėtų palaikyti Baltarusijos prezidentas.

„Na, turbūt visi supranta, kad pirmas [lovos] aukštas skirtas Aliaksandrui Lukašenkai“, – šypsojosi E. Šležas.

Lukiškių kalėjime galima pamatyti ne tik įkalintą V. Putiną, bet ir apžiūrėti visas patalpas ekskursijų metu dieną ir naktį.

„Pagrindinė „Vilnius Go“ mintis buvo parodyti Vilniaus miestą – Bernardinų sodą ir Lukiškių kalėjimą. Pastarajame yra viename seriale filmuota spygliuota siena. Taip pat yra visa lauko erdvė, galima nueiti į cerkvę. Kviečiu visus gyvai aplankyti, nes čia daromos ekskursijos ir dieną ir vakare. Tikrai labai įdomu pasižiūrėti“, – apsilankyti Lukiškių kalėjime ragino fotografas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių