Pereiti į pagrindinį turinį

M. K. Čiurlionio muzikos festivalį užbaigs fenomenalus pianistas E. Indjic

2016-11-10 15:24
DMN inf.

Tarptautinio M. K. Čiurlionio muzikos festivalio įstabiausių ir pasaulyje pripažintų atlikėjų skleidžiami klasikos garsai virpino Vilnių visą auksinio rudens mėnesį.

Organizatorių archyvo nuotr.

O lapkričio 15 d. 19 val. baigiamajame festivalio koncerte Valdovų rūmuose pasirodys fenomenalus Frederiko Chopino (Frederiko Šopeno) interpretatorius Eugen Indjic iš Prancūzijos. 

Pianistas E. Indjic – F. Chopino, Leeds ir Rubinsteino konkursų nugalėtojas, koncertuojantis su žymiausiais JAV, Pietų Amerikos, Europos ir Azijos orkestrais, su tokiais dirigentais kaip Bernsteinas, Bělohlávekas, Casadesus, Fedoseievas, Gergijevas, Gielenas, Jochumas, Kubelíkas, Leinsdorfas, Sanderlingas, Sinopoli, Solti, von Matačićas, de Waartas, Witas, Zinmanas ir kitais. E. Indjic reguliariai rengia solinius koncertus tokiose salėse kaip „Carnegie Hall“, „Avery Fisher Hall“, „Queen Elisabeth Hall“, „the Concertgebouw“, „the Musikverein“, „Salle Pleyel“, „Théâtre des Champs-Elysées“, „Tchaikovsky Hall“, „La Scala“ ir kt.

„Eugen Indjic, turbūt didžiausias pasaulyje gyvas Chopino interpretatorius.“ (Gregory Sullivan Isaacs, Teksasas)

„Garbės žodis, niekuomet negirdėjau Chopino atliekamo su tokia intensyvia aistra, tokiu pilnu vidumi. Iš tiesų – stebuklingas pianistas!“ („Le Figaro“, Paryžius)

„Indjic yra fenomenalus pianistas. Jo genialumo žodžiais neįmanoma apsakyti. Belieka tik klausytis ir žavėtis.“ (Berlingske Tidende, Kopenhaga)

Programoje:

C. Debussy – 5 preliudai: „Feuilles mortes“, „Les fées sont d’exquises danseuses“, „Général Lavine – eccentric“, „Ondine“, „Feux d’artifice“

F. Chopin – Mazurkos Op. 50 Nr. 3 cis-moll, Op. 24 Nr. 4 b-moll, Op. 63 Nr. 3 cis-moll

R. Schumann – Davidsbundlerių šokiai Op.6

F. Chopin – Ballade Op.23 g-moll

F. Chopin – Impromptus Op.36 Fis-dur ir Op.51 Gis-dur

F. Chopin – Scherzo Op.31 b-moll

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų