M. Levickio „Keturi metų laikai“ atidarė koncertų ciklą Vilniuje

  • Teksto dydis:

Vienas žymiausių pasaulio akordeonininkų Martynas Levickis Vilniuje koncertu pristatė albumą „Vivaldi: The Four Seasons“. Anšlaginiame koncerte muzikantas kartu su savo suburtu orkestru „Mikroorkéstra“ atliko „Pavasarį“, „Vasarą“, „Rudenį“ ir „Žiemą“ ir šiuo pasirodymu pradėjo koncertų ciklą Vilniaus universiteto Didžiajame kieme.

Tarp Antonio Vivaldi kūrinių skambėjo Philipo Glasso, Hanso Zimmerio, Maxo Richterio kompozicijos. Skirtingai nuo albumo, kurį pradeda „Ruduo“, koncerte M. Levickis pirmiausia atliko „Pavasarį“. Pasirodymo pabaigoje muzikantai publiką nustebino virtuoziškai sugroję šių metų „Eurovizijos“ nugalėtojų „Måneskin“ kūrinį „Zitti e buoni“, kurį atliko akordeonas, elektrinė gitara ir styginiai.

Orkestro muzikantai scenoje pasirodė apsirengę balta apranga, o M. Levickis — Rimantės Rimgailaitės sukurtu žaliu kombinezonu. „Prieš metus kilo mintis išleisti albumą „Vivaldi: The Four Seasons“ kartu su kompanija M.P.3. Ši idėja virto darbais ir po metų sugrįžome ten pat pristatyti jau išleisto albumo“, — sakė M. Levickis.

Po koncerto publika ilgai nepaleido muzikanto, su kuriuo norėjo nusifotografuoti ir gauti autografą. Keli žiūrovai į koncertą atėjo apsivilkę Italijos futbolo rinktinės marškinėliais tuo pralinksmindami muzikantus, nes koncertas vyko kaip tik prieš Europos futbolo čempionato finalinių rungtynių transliaciją.

Pirmasis pasaulyje akordeonui ir orkestrui aranžuotas „Keturių metų laikų“ atlikimas metų sandūroje buvo išleistas vinilo ir kompaktine plokštelėmis bei skaitmeniniu formatu.

Martynas Levickis / R. Šeškaičio nuotr.

Šią savaitę M. Levickis su „Mikroorkéstra“ sugrįš į Vokietiją, kur surengs du koncertus Štralsunde. Šie koncertai yra renginių projekto neįprastose vietose dalis, todėl muzikantų pasirodymai vyks metalo apdirbimo gamykloje.

Jau šiandien, pirmadienį, Vilniaus universiteto Didžiajame kieme į koncertą „Džiaze tik merginos“ kviečia „Biplan“ kartu su Karina Krysko. Liepos 13 dieną pasirodys „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“ su Antimaterinio koncerto programa. Liepos 14 dieną dainas iš albumų „Jurga“ ir „Aukso pieva“ atliks dainininkė Jurga. Liepos 15 dieną šią koncertų seriją vainikuos dainininkės Jazzu pasirodymas „Grįžtu į save“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių