Magiškasis „Hario Poterio“ ir „Spragtuko“ pasaulis privers patikėti stebuklais

  • Teksto dydis:

Didelio publikos susidomėjimo sulaukęs projektas „Magiškas Hario Poterio ir Spragtuko pasaulis“ penktadienį grįžta į sostinės Šv. Kotrynos bažnyčią.

Specialiai projektui suburtas styginių kolektyvas, vadovaujamas dirigento Karolio Variakojo, ir Arvydo Buinausko šviesų dizainas renginį pavers įspūdingu muzikos ir šviesų spektakliu.

Kaip išduoda projekto pavadinimas, koncerte skambės muzika iš didelio populiarumo sulaukusių filmų apie jaunąjį burtininką Harį Poterį. Savo grožiu ji pakeri net ir tuos, kurie britų rašytojos Joanne'os Rowling sukurtu burtininkų pasauliu nesidomi. Ar gali būti kitaip, žinant faktą, kad prie kino filmų garso takelio savo ranką pridėjo ir „Grammy“ bei kitų prestižinių apdovanojimų laureatas kompozitorius Johnas Williamsas.

Kompozitoriaus Piotro Čaikovskio sukurta muzika baletui „Spragtukas“ ir pagrindinis jo herojus, užburtasis princas, turi ne mažiau gerbėjų visame pasaulyje nei H. Poteris.

Anot dirigento K. Variakojo, vertinant iš orkestruočių specifikos, orkestro panaudojimo pusės, muzika yra panaši. Įdomu ir tai, kad kompozitorius J. Williamsas mokėsi iš P. Čaikovskio, naudodamas tam tikrus instrumentus, tam tikras harmonijas, todėl galima pastebėti, kaip muzika susišaukia.

Šv. Kotrynos bažnyčioje styginiai atliks „Spragtuko“ siuitą, sudarytą iš žinomiausių ir mėgstamiausių melodijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių