A. Mamontovo koncertas „Kitoks pasaulis“ – rudenį Vilniuje

  • Teksto dydis:

Rugsėjo 3 d. Vilniaus „Avia Solutions Group“ arenoje vyks jau trečias Andriaus Mamontovo koncertas „Kitoks pasaulis“.

Įspūdingi du pirmi pasirodymai jau įvyko Kaune bei Klaipėdoje ir pakerėjo tūkstančius žiūrovų neįprasta scenografija, vandens, ugnies ir specialiųjų efektų gausa. Daugiau kaip dviejų valandų trukmės koncerte skambėjo populiariausi Andriaus kūriniai, sukurti per keturis dešimtmečius, o taip pat seni geri „Foje“ hitai. Dvi pilnutėlės gerbėjų arenos kone mintinai dainavo visą repertuarą – „Ufonautai“, „Ar prisimeni mane?“, „Kai tu atversi man duris“, „Geltona. Žalia. Raudona“, „Ar tai būtum tu?“, „Mono arba Stereo“, „Saulės miestas“, „Meilės nebus per daug“, „Laužo šviesa“ ir daugybę kitų. Koncertuose pasirodė ir svečias iš Ukrainos – saksofonininkas Andrejus Chmutas, daug koncertavęs su ukrainiečių atlikėja Jamala ir puikiai pritapęs A. Mamontovo grupėje.

Užburiantys fontanai, 200 kvadratinių metrų vandens ekranas, įvairūs specialieji šviesos efektai – prie šou „Kitoks pasaulis“ sukūrimo ne vieną mėnesį dirbo daugiau kaip 50 Lietuvos ir užsienio šalių apšvietimo, įgarsinimo, vaizdo grafikos profesionalų. Kaip skelbia organizatoriai, tai – vienas brangiausių ir techniškai sudėtingiausių muzikinių renginių Lietuvos istorijoje, kurį rugsėjo 3 d. pamatys ir sostinės žiūrovai. Verta priminti, kad šis koncertas bus vienas paskutinių didelių renginių „Avia Solutions Group“ arenoje, nes planuojama, jog rudenį salė užsidarys rekonstrukcijai.

A. Mamontovas – žmogus, kurio pristatinėti Lietuvoje nebereikia. Jis – kompozitorius, aktorius, visuomenininkas, solo atlikėjas bei kultinės Lietuvos grupės „Foje“ lyderis. Nuo 1983 m. aktyviai muzikuojantis Andrius savo diskografijoje turi 21 solinį albumą. Paskutinis jų – plokštelė „Paleisk“ – pasirodė pernai  rudenį. Dar 10 studijinių albumų A. Mamontovas įrašė drauge su savo grupe „Foje“.

Beje, A. Mamontovui priklauso ir išskirtinis Lietuvos rekordas – grupės „Foje“ atsisveikinimo koncerte 1997-ųjų gegužės 17 d. Vilniaus Vingio parke dalyvavo 60 tūkstančių žmonių. Tai yra iki šiol didžiausias Lietuvos atlikėjo koncerte apsilankiusių žmonių skaičius šalies istorijoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių