Molėtų rajone nusidrieks avių augintojų mugė

25 metų veiklos sukaktį mininti Lietuvos avių augintojų asociacija (LAAA) savaitgalį kviečia aplankyti tikrą Avių šventę-mugę. Ji vyks šeštadienį Molėtų rajone, Bimbirių ūkyje.

Renginio metu lankytojai galės stebėti avių kirpimą, apžiūrėti Lietuvoje auginamų avių veislių ekspoziciją, susipažinti su amatininkų, gaminančių iš vilnos, darbo technika bei įsigyti jų darbų ar savarankiškai nusivelti darbelį.

Taip pat pamatyti tikrą Vilnos kelią – nuo vilnos iki siūlų, įsigyti ir degustuoti iš avių pieno bei mėsos pagamintų produktų, išmokti gardžios ėrienos gaminimo paslapčių.

Mažųjų lankytojų laukia smagios pramogos bei užduotys. Pasak organizatorių, į renginį būtina atvažiuoti nusiteikus niekur neskubėti ir su gera nuotaika.

Pristatydami šventės programą, Žemės ūkio rūmų atstovai pabrėžia, kad jos metu vyks ir tarptautinis forumas „Avininkystės perspektyvos Baltijos regione“, kuriame pranešimus skaitys lektoriai iš Estijos, Latvijos bei Lietuvos.

Lietuvos avių augintojų asociacijos istoriją pristatys Kristina Milišiūnienė – LAAA tarybos ilgametė narė. Dr. Edita Meškinytė-Kaušilienė paaiškins avių auginimo profesionalams bei mėgėjams, kaip padidinti Lietuvoje veisiamų avių genetines bei veislines vertes.

Forume bus pristatytos naujausios avių auginimo tendencijos ir perspektyvos Estijoje, kitos avininkystei labai svarbios veislininkystės aktualijos iš Latvijos.

Taip pat numatyta pagerbti bei apdovanoti Lietuvos sėkmingiausius avių augintojus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

brekstanti Ausra

brekstanti Ausra portretas
IR cempionta pdrys geriausio avino konkursui tikrai kiek cia paslaptilakstyt legalizuotis reikia jeigu avinas tai dizdiuokis

VISI ŠAŠLYKŲ MĖGĖJAI-

VISI ŠAŠLYKŲ MĖGĖJAI- portretas
Į MOLĖTUS!!!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių