Nacionalinė filharmonija bendradarbiaus su kinais

  • Teksto dydis:

Spalio 28 d., penktadienį, 12 val. Lietuvos nacionalinės filharmonijos Mažojoje salėje buvo iškilmingai pasirašyta Tarptautinio „Šilko kelio“ muzikos sezono (The Belt and Road International Music Season) Šendženyje organizacinio komiteto ir Lietuvos nacionalinės filharmonijos (LNF) bendradarbiavimo sutartis.

Sutartį pasirašė „Šilko kelio“ muzikos sezono Šendženyje organizacinio komiteto generalinis sekretorius Wangxi Hanas ir LNF generalinė direktorė Rūta Prusevičienė.

„Šilko kelio“ muzikos sezonas rengiamas Šendženyje, tai – vienas sparčiausiai besivystančių Kinijos ekonominių ir kultūros centrų. Pasirašyta kultūrinio bendradarvimo sutartis įtvirtina ilgalaikę partnerystę ir esamų ryšių tvarumą.

LNF generalinė direktorė R. Prusevičienė akcentuoja šio įvykio svarbą Lietuvos kultūrai: „Jau nuo 2006 m. atkakliai plečiame Lietuvos kultūros teritoriją. Kelis metus trukęs Baltijos šalių ir Kinijos koncertinių organizacijų bendradarbiavimas gausių vaisių ėmė duoti nuo 2014-ųjų. Tais metais Kinijoje surengtas Baltijos kultūros festivalis. Tai buvo išskirtinis Baltijos šalių ir Kinijos mainų projektas – įspūdingas savo mastais, renginių gausa bei mezgamos bendrystės tęstinumu. Jame ryškiai pasirodė Lietuvos nacionalinės filharmonijos deleguoti muzikos kolektyvai. 2015-aisiais vyko atsakomasis renginys – grandiozinis Kinijos menų festivalis Baltijos šalyse, čia priėmėme net kelis šimtus kinų kultūros atstovų – operos, džiazo, etninės muzikos virtuozų. Pažintis iš arti su kinų muzikos kultūra buvo įspūdinga, ko verti vien unikalios Pekino operos ar Vidinės Mongolijos (Inner Mongolia) folkloro ansamblio pasirodymai! Abišalė kultūros mainų programa tęsiama ir toliau, o pasirašytoji sutartis su „Šilko kelio“ muzikos sezono Šendženyje organizaciniu komitetu užtikrina konkrečią kultūros mainų plėtrą ir Lietuvos muzikos prezentaciją Kinijoje“.

Tarptautinio „Šilko kelio“ muzikos sezoną organizuoja Šendženio miesto savivaldybė ir Kinijos muzikų asociacija. Šio renginio tikslas – stiprinti kūrybinius ryšius su Šilko kelio ir kitomis šalimis.

Artimiausias įvykis, pažymėtas sutartyje – Lietuvos kamerinio orkestro gastrolės Šendženyje kitų metų balandį.

„Šilko kelio“ muzikos sezono rengėjus domina ir kiti Lietuvos nacionalinės filharmonijos kolektyvai arba Filharmonijos pristatomi Lietuvos atlikėjai. Numatomi tolesni Kinijos ir Lietuvos dvišaliai kultūriniai mainai – orkestrų, dirigentų, solistų vizitai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių