Pereiti į pagrindinį turinį

Nacionaliniame lankytojų centre – gamta po stogu

2016-07-12 13:35
DMN inf.

Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras pradeda naują renginių ciklą „Gamta po stogu“.

Dubingių piliavietė Dubingių piliavietė Dubingių piliavietė

Liepos 13 d. 17.30 val. pirmajame renginyje bus pristatytas Asvejos regioninis parkas, taip pat apie savo patirtis keliaujant po Lietuvos nacionalinius ir regioninius parkus papasakos keliautojas Paulius Juzėnas.

Renginių „Gamta po stogu“ lankytojai susitiks ne tik su gamtininkais profesionalais – biologais, botanikais, ornitologais, etnologais, ekologais, geografais, bet ir su gamtos mylėtojais – žygeiviais, keliautojais. Tikslas – supažindinti su Lietuvos saugomomis teritorijomis iš arčiau ir iš pačių įvairiausių pusių.

Artimiausiame renginyje liepos 13 d. (trečiadienį) P. Juzėnas, aplankęs beveik visus nacionalinius ir regioninius parkus, papasakos apie savo pomėgį keliauti po Lietuvą, išmokys kaip pradėti planuoti savo kelionę - nuo maršruto sudarymo iki lietpalčio pasiėmimo.

Dar viena patrakusi gamtininkė, savo krašto žinovė, viešnia iš Asvejos regioninio parko – Laura Leškevičiūtė. Ji pasakos apie keliavimo galimybes po Asvejos regioninį parką, dviračių ir pėsčiųjų pažintinius takus. Taip pat pristatys ilgiausio Asvejos ežero paslaptis, įdomiausias kultūrinio paveldo vietas, Sužinosite, ką galite pamatyti Dubingių piliavietės pažintiniame take, išgirsite Radvilų rūmų istoriją, išsiaiškinsite, kas matyti nuo Jonėnų salos piliakalnio.

Nacionalinis saugomų teritorijų lankytojų centras, įsikūręs Vilniuje, Antakalnio g. 25, renginių ciklu „Gamta po stogu“ atveria pažinimo duris ir kviečia pamilti gamtą savaip. Tai puiki proga pažinti saugomas teritorijas, gražiausias savo gimto krašto vietas ir užsikrėsti noru keliauti.

Renginio metu bus galima pasivaišinti žolelių, surinktų iš Asvejos regioninio parko, arbata. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų