Pereiti į pagrindinį turinį

Naujame skulptūrų parke žmonės sėdės ant meno kūrinių

2016-07-14 12:00
DMN inf.

Liepos 14 d. seniausią Vilniaus rajoną, Antakalnį, papildė nauja žalioji erdvė skirta poilsiui: atidarytas daugiafunkcinių meno kūrinių parkas.

Jame suoliukus-skluptūras sukūrė meno pasaulyje pripažinti Lietuvos skulptoriai. Parkas įsikūrė šalia didžiausio viešo Antakalnio tako, prie pat V. Žalakevičiaus gatvės.

Žinomus menininkus projektui subūrė nekilnojamojo turto bendrovė „MG Valda“ bendradarbiaudama su Vilniaus miesto savivaldybe, o parkui pritaikytus skulptūrų projektus atrinkti padėjo vyriausiasis „Antakalnio terasų“ architektas Algirdas Kaušpėdas.

Pasak Vilniaus miesto savivaldybės plėtros planavimo skyriaus vyr. specialistės architektės Vaivos Deveikienės, šis projektas yra puikus praktinis pavyzdys, kai NT plėtotojas, bendradarbiaudamas su miesto savivaldybe, sukuria miestiečiams vertingą erdvę, puošiančią ir papildančią miestą.

„Žaliosios erdvės padeda suburti žmones, skatina bendruomeniškumą, o šiuo atveju ir prisideda prie kultūros bei savo šalies žinomiausių menininkų pažinimo. Džiaugiamės galėdami kurti tokias erdves ir visuomet palankiai žiūrime į verslo norą prisidėti prie visuomenės gerovės kūrimo“, – sako V. Deveikienė.

Parko vieta parinkta, atsižvelgiant į gyventojų srautus ir jų poreikius: siekta, kad jame būtų galima leisti tiek aktyvų laisvalaikį, tiek ramiai pasėdėti žaliojoje erdvėje. Parką puošiančios skulptūros atrinktos iš daugiau nei 20 unikalių skulptorių pasiūlymų iš kurių pasirinkti Ryto Jono Belevičiaus, Kęstučio Musteikio, Dalios Matulaitės, Arvydo Ališankos, Kazio Venclovos ir Mindaugo Junčio projektai.

„Visas suoliukų-skulptūrų parko idėjos įgyvendinimo procesas vyko gan konstruktyviai: skulptorių bendruomenė pasiūlė didelę darbų įvairovę, tad tikrai buvo iš ko rinktis. Mūsų tikslas buvo sukurti vilniečiams galimybę susipažinti su kuo daugiau skulptorių, todėl atrinkti skirtingi autoriai. Žinoma, stengėmės visas skulptūras integruoti taip, kad jos geriausiai atsiskleistų ir sudarytų bendrą kompoziciją, kurią galima suvokti kaip vieną suoliukų-skulptūrų alėją mieste“, – teigė A. Kaušpėdas.

„MG Valdos“ komunikacijos vadovas Simonas Lyvas teigia, kad Antakalnio suoliukų-skulptūrų parkas – nauja vieša erdvė Antakalnio bendruomenei bei visiems Vilniaus gyventojams, skirta tiek aktyviam laisvalaikio praleidimui, tiek ramiam pasisėdėjimui meno apsuptyje.

„Norime kurti miestą, kuriame gera gyventi, todėl siekiame, kad naujoji erdvė bendruomenei suteiktų galimybę ne tik atsipalaiduoti, tačiau taip pat atliktų kultūrinę paskirtį: plėstų akiratį meno srityje. Jau dabar matome, kad suoliukų-skulptūrų parkas kasdien susilaukia vis daugiau lankytojų“, – sako S. Lyvas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų