Pereiti į pagrindinį turinį

Naujametę naktį Vilnius oš

2013-12-28 16:30
T. Urbelionio/BFL nuotr.

Ant pirštų skaičiuojame dienas, kiek liko iki Naujųjų – 2014-ųjų – metų. Ar jau nusprendėte, kur juos sutiksite? Barų durys bus atviros visiems, o štai sostinės restoranuose vietos jau tirpsta.

Vietų liko nedaug

Jau įprasta, kad naujametei nakčiai restoranai rengia specialų šventinį valgiaraštį ir norintiems pakliūti į vieną ar kitą vietas būtina rezervuoti iš anksto. Vienas tokių yra restoranas "Lokys". Jame planuojamas šventinis valgiaraštis, tačiau vietas, paliekant užstatą, būtina rezervuoti iš anksto.

"Vietų dar yra. Rezervacija vykdoma sumokėjus pinigus iš anksto, bet tą sumą jūs paskui restorane ir išleisite. Kaina žmogui – 99 litai. Jei užsisakote staliuką dviem, tai bent jau už vieną žmogų reikia sumokėti iš anksto", – sakė restorano vadybininkė Rasa.

Tiesa, linksmintis ten bus galima tik iki vidurnakčio. Vadybininkės teigimu, net ir Naujųjų metų naktį restoranas dirbs įprastu laiku.

O štai restorane "Neringa", kuris paskutinį metų vakarą visada būna pilnas, vietų pagrindinėje salėje likę vos keletas. Čia naujametę naktį koncertuos grupė "Vairas". Kaip visada, ruošiamas šventinis valgiaraštis. Vakaro pradžia numatyta 22 val. Kaina asmeniui – 330 litų. Viena restorano barmenių vis dar svarstantiems patarė greičiau apsispręsti, antraip koncertu teks mėgautis sėdint kitoje salėje.

Švęs tik vienas restoranas

Įdomią šventinę programą rengia restoranas "Forto dvaras". Naujieji metai bus švenčiami tik vieninteliame jų restorane – "Forum Palace" esančioje "Terrazzoje". Čia laukia keturių patiekalų gurmaniška šventinė vakarienė, romantiška gyva foninė muzika pirmoje vakaro dalyje, vėliau – siautulingi disko stiliaus ritmai iki paryčių. Bilieto kaina – 250 litų. Restoranų grupės "Fortas" rinkodaros vadovas Kęstutis Markevičius įspėjo, kad bilietai brangs, o ir parduota jų jau du trečdaliai.

"Neapsisprendusius skatinčiau greičiau apsispręsti ir rezervuoti vietas Naujųjų metų vakarui. Anksčiau ilgai neapsisprendę laukdavo paskutinių dienų ir tik tada rezervuodavo staliukus, tačiau šiemet šis grafikas yra tikrai nepalankus tiems, kurie įpratę šitaip laukti. Kita savaitė – šventinė, visi rezervacijas suskubo padaryti dar šią", – praėjusią savaitę sakė rinkodaros vadovas.

Visi kiti grupės restoranai gruodžio 31-osios vakarą nedirbs.

"Naujieji metai bus švenčiami tik "Terrazzoje". Vadovaudamiesi ilgalaike patirtimi nutarėme darbuotojams leisti pailsėti. Tai daug naudingiau. Mūsų restoranai dirbs sausio 31 d. iki vakaro. Sausio 1-ąją kai kur nedirbsime, prekybos centruose darbą pradėsime tokiu laiku, koks yra suderintas. Bet iš esmės pirmoji Naujųjų metų diena yra daugiau nedarbo", – pasakojo K.Markevičius.

Barų durys atviros

Gera žinia tiems, kurie nežino, ką nori veikti Naujųjų metų naktį ir tikrai iki paskutinės minutės neapsispręs. Dauguma sostinės barų dirbs kaip įprasta, taigi ten galėsite užsukti bet kuriuo metu. Vienas populiariausių barų "Piano Man" neorganizuoja jokios šventinės programos ir priims visus savo klientus.

Vyninėje "Tappo D’oro" taip pat jokia šventinė programa nerengiama, o Vokiečių gatvėje esančiame bare kaip visada gros didžėjus. Kaip sakė viena vyninės padavėjų, oficialus jų darbo laikas yra iki 23 val., bet savaitgaliais visada tenka dirbti ilgiau. Jei bus lankytojų, vyninė ilgiau dirbs ir Naujųjų metų naktį.

Baras "Briusly" šventinę naktį pas save ketina įleisti tik tuos, kurie paisys aprangos kodo. Tema – dramos teatras. Apsirengti galite, padavėjo teigimu, kaip tik leidžia jūsų fantazija. Muzikos gerbėjus linksmins svečiai iš Maskvos – grupė "Sado Opera", gros didžėjai. Šventinio bilieto kaina dabar yra 70 litų. Bilietų dar yra, bet jie brangs.

Vyninė "In Vino" organizuoja šventinę vakarienę, o po jos kieme laukia naujamečiai fejerverkai. Bilieto kaina vienam asmeniui – 120, dviem – 220 litų. Pasak vadybininkės Živilės, vietų likę labai nedaug. Tiesa, po vidurnakčio čia bus galima užsukti ir tiems, kurie staliukų nerezervavo, bet šventinę naktį norės išgerti taurę vyno ar šampano. Įėjimo į vyninę kaina po dvyliktos valandos asmeniui bus 30 litų.

Naujametis vakaras koncertuose

Vilniaus kongresų rūmuose, "Piano.lt" salėje organizuojami šventiniai koncertai. Naujuosius metus sutikti kviečia ir muzikinis teatras "New York", kultūros baras "Kablys". Miesto Rotušė į šventinius koncertus kvies net dvi dienas iš eilės: gruodžio 30-ąją – į šokio spektaklį "Romeo ir Džuljeta", gruodžio 31 d. – į Girmantės Vaitkutės koncertą "Meeting Adele".

Naujuosius metus triukšmingai pasitikti nusiteikęs ir menų fabrikas "Loftas". Tą vakarą jis švęs ir ketvirtąjį savo gimtadienį. Šiemet ketinantys Naujuosius metus sutikti "Lofte" turėtų ruoštis futuristiniam vakarėliui, kurio temą "Harder Better Faster", pasak organizatorių, padiktavo šiais metais įspūdingai ir trankiai į pasaulinę sceną grįžusi grupė "Daft Punk". Beje, baras, viliodamas svečius, tą naktį siūlys bene draugiškiausias kainas mieste – visi kokteiliai visą naktį kainuos po 5 litus.

Taigi Naujųjų metų naktį sostinėje išties bus ką veikti, tereikia pasirinkti pagal savo poreikius. Neapsisprendusiems linkime apsispręsti, o visiems gyventojams ir Vilniaus svečiams – triukšmingai ir smagiai pasitikti 2014-uosius! Tebūnie jie geriausi!

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų