Operos ir baleto teatrui laikinai vadovaus A. Kundrotas

  • Teksto dydis:

Lietuvos nacionaliniam operos ir baleto teatrui (LNOBT) nuo ketvirtadienio laikinai vadovaus Audrius Kundrotas.

Kaip trečiadienį pranešė Kultūros ministerija, LNOBT generalinio direktoriaus pavaduotojas, Rinkodaros departamento vadovas teatrui vadovaus, kol bus paskirtas naujas teatro generalinis direktorius, „siekiant užtikrinti sklandų darbų tęstinumą teatro sezono pabaigoje ir pasirengimą įgyvendinti suplanuotus infrastruktūros tvarkymo projektus, dėl kurių LNOBT šį sezoną užbaigs anksčiau“.

LNOBT teatro vadovės konkursą yra laimėjusi dabartinė Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovė Laima Vilimienė.

Ji pakeis kadenciją baigiantį teatro generalinį direktorių Joną Sakalauską.

Kultūros ministras Simonas Kairys sako, kad laikinasis vadovas skiriamas, kol naujoji vadovė baigs darbus ligšiolinėje darbovietėje, be to, kadenciją baigusiam direktoriui apskundus konkurso rezultatus.

„Šiuo atveju yra ne tik teismas, bet ir konkursą laimėjusi Laima Vilimenė irgi turi dar nemažai dalykų baigti Klaipėdoje, laukia kovo vidury premjera, galų gale pats teatras yra rekonstruojamas, tai irgi yra tų iššūkių. Čia viskas planuotai. Kaip tik gerai, kad yra teismas, greičiau bus visi aiškūs atsakymai, galėsim judėti į priekį“, – trečiadienį žurnalistams sakė S. Kairys.

Kultūros ministerijai paskelbus, kad įstaigai vadovaus L. Vilimienė, bendruomenė nuo vasario pradžios reiškia nepasitenkinimą konkurso rezultatais ir išsakė viešą palaikymą sėkmingai šiuo metu dirbančio teatro vadovui.

Visi turi laisvę išsakyti sau nepatinkančią nuomonę, skųsti teismui, bet ministerija ta institucija, kuri turi išlaikyti šaltą protą.

Jis pats konkurso rezultatus yra apskundęs teismui.

Teismas, pasak J. Sakalausko, nurodė, kad yra taikomos laikinos apsaugos priemonės, ir tol, kol nebus teismo sprendimo, visos su konkurso eiga susijusios procedūros yra stabdomos.

Ministras teigė nuo pat pradžių pabrėžęs, kad būtų kur konstruktyviau ir greičiau, jei kilus abejonių dėl konkurso skaidrumo verdiktą išsakytų atsakingos institucijos.

„Yra darbo ginčų komisija, yra teismas, yra Vyriausioji tarnybinės etikos komisija, kuri, beje, net nesvarstė galimo intereso konflikto kalbant apie konkurso komisijos narius, į ką buvo rodyta pirštu. Visi turi laisvę išsakyti sau nepatinkančią nuomonę, skųsti teismui, bet ministerija ta institucija, kuri turi išlaikyti šaltą protą, savo sprendimais vesti į priekį, lėčiau ar greičiau kitas klausimas“, – kalbėjo S. Kairys.

Anot jo, įstaigų vadovų kadencijoms atsiradus direktoriams tenka mokytis suprasti, jog „nebūtinai net ir gerai dirbant tu antrą kadenciją laimėsi“.

S. Kairio teigimu, derėtų pasitikėti tiek valstybe, tiek jos institucijomis, nes priešingu atveju kiekvieną kartą išrinkus naują vadovą „reikėtų vesti į vieną ar kitą įstaigą, kaip gladiatorių stadione“, kad darbuotojai pritartų komisijos sprendimui arba ne. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jie yra labai nusipelnę

Jie yra labai nusipelnę portretas
Ir Kevišas ir Kauno patriarchas,kone 50 metų vadovaujantis filharmonijai Krėpšta,yra verti vadovauti ilgai ir laimingai nes jie labai protingi sovietiniai valdininkai.

Kairio korupcija?

Kairio korupcija? portretas
Net ir gerai dirbantys vadovai gali nelaimėti? Siaubas? O nubausti, blogai dirbę gali laimėti? Ar gali būti didesnė korupcija???

Vilnietis

Vilnietis portretas
o tai ko ta vilimiene i Vilniu uzsimane ,ka ji cia zino apie musu teatra ? Sakalauskas jau igavo patirti,suplanavo darbus-tegul dirba toliau ! vVV
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių