Pereiti į pagrindinį turinį

Pasivaikščiojimas po Vilniaus Kalėdų mugę

2013-12-14 04:00

Katedros aikštę užvaldė Kalėdų mugės šurmulys. Kaip smalsumo vedamas nepatikrinsi, kuo čia prekiaujama, kas geriausiai perkama ir kokiomis nuotaikomis gyvena prekiautojai.

Net kinų maistas

Lankytojus mugė jau iš tolo pasitinka kalėdine muzika ir sklindančiais maisto kvapais. Pasisukinėjus aplink galima išsirinkti ir vilnonių kojinių, ir suvenyrų, ir saldėsių ar žvėrienos.

Jeigu netyčia užsinorėtumėte ko nors egzotiškesnio, galite sustoti prie kino, kuris linksmai maišo savo tautinius valgius ir siūlo jų paragauti. Netoli parduodami ryškiai šviečiantys, mirgantys žaislai... Tikrai, Kalėdos jau atėjo.

Šiokiadienį turgelis šiek tiek mieguistas. Bent palyginti su savaitgaliu, kai Katedros aikštėje žmonės vaikščiojo būriais. Prekiautojai sako, kad kai daugiau žmonių, tai net ir šaltukas ne toks baisus. Dirbdamas ir judėdamas paprasčiausiai sušyli, užsimiršti.

Arkliukai – populiariausi

Nors ir spaudžia šaltukas, prekybininkai geros nuotaikos nepraranda. Lankytojus jie pasitinka su šypsena ir trukteli pečiais paklausti, kaip sekasi prekyba? Savaitgalį buvo daug geriau, o savaitės pradžioje nėra ko per daug tikėtis. Tačiau žmonės sugrįš.

Štai ponia Rima prekiauja įvairiais suvenyrais, o šuoliuojančių arklių figūrėlių tarp jų daugiausia. Jas žmonės dažniausiai ir perka. Nieko keista. Juk artėja Arklio metai, todėl šio gyvūno figūrėlė yra puiki simbolinė dovana.

Lilijana ir Rimantas parduoda įvairius saldėsius. Juos gali pastebi jau iš tolo, o kojos prie jų kioskelio žengia tarsi pačios. Guminukai, ledinukai, saldūs riešutai...

Geriau nei Kaune

Pasak Rimanto, būtent riešutus žmonės noriausiai perka. Populiarūs ir tradiciniai saldainiai su pagaliuku "Gaidelis". Lilijana ir Rimantas sako atvykę čia prekiauti iš Garliavos. Pasiėmė atostogų savo pagrindiniuose darbuose ir dabar prekiauja bei džiaugiasi gražiu vaizdu. Pasak jų, vilniečiai daug geresni nei kauniečiai.

"Vilniuje paprasčiausiai daugiau bei įvairesnių žmonių, prieina ir užsienio turistų. Sostinė tiesiog gyvesnis miestas", – teigė jie.

Neringa atvyko į Vilnių iš Panevėžio ir prekiauja įvairiais žvėrienos gaminiais. Žmones prie jos kiosko patraukia šerno iškamša ir, žinoma, kvapai. Neringa sako, kad "Šerno pėda" – tai šeimos verslas. Viskas prasidėjo nuo tėvo pomėgio medžioti ir išsiplėtė iki žvėrienos parduotuvėlės. Vis dėlto už šernieną vilniečiams daug skanesnė elniena. Pasak prekiautojos, ją dažniausiai žmonės ir renkasi. Taip pat mėgstama briediena bei stirniena.

Šeimos verslu užsiima ir ponia Aistė. Ji Kalėdų mugėje prekiauja meduoliais. Jų receptą kažkada sugalvojo mama, ir jis pasirodė toks vykęs, kad galiausiai gimė ir verslas. Ponia Aistė sakė, kad žmonės dažniausiai meduolius perka kaip priedą prie pagrindinės dovanos ir pateikia juos kaip savotišką saldų linkėjimą.

Kalėdų mugė veiks iki pat gruodžio 29-osios. Tačiau nereikėtų atidėlioti apsilankyti joje nei iki šio, nei iki kito savaitgalio. Kai žmonių mažiau, prekiautojams  juk nuobodu. Kodėl nepraskaidrinus jiems nuotaikos?

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų