Pikantiškame lietuviškame kabarete mėginama išsiaiškinti, ko vis dėlto nori moterys?

  • Teksto dydis:

Sausio 23 d., ketvirtadienį, į sostinę atkeliauja teatras „Chimeros“ su muzikiniu grotesku „Sekstetas“ – absurdo drama, pasakojančia apie sanatorijos kavinėje dirbančius muzikantus: penkias moteris ir vyrą. Muzikinio spektaklio režisierė Brigita Arsobaitė-Dalgėdė – publikai pažįstama serialų „Rimti reikalai“, „Monikai reikia meilės“, „Moterys meluoja geriau“ ir filmo „Melagiai“ aktorė. Tik suaugusiems žiūrovams skirtas spektaklis bus rodomas Vilniaus klube „Legendos“.

„Cezario grupėje“ ir „Domino teatre“ vaidinanti B. Arsobaitė-Dalgėdė šįkart imasi režisierės amplua. „Pagal Jeano Anouilho pjesę „Orkestras“ pastatytame spektaklyje pagrindinė herojų kova vyksta bendroje darbo aplinkoje – sanatorijos kavinėje atsiskleidžia bendradarbių vidinės nuoskaudos ir įtampos. Tai – spektaklis apie amžinas meilės paieškas, skirtingą jos pajautimą, kur apie vyrišką epicentrą sukasi įvairių charakterių, vidinių dramų bei aistrų moterys, pašiepiamas jų isteriškumas ir noras būti geidžiamomis. Šį muzikinį groteską skiriame žiūrovui, norinčiam į savo gyvenimą įnešti lengvo būties džiugesio, kai šypsena apsigyvena lūpų kampučiuose, o širdis ritmingai džiazuoja ritmą.“

Pasak desperatiškai dėmesio trokštančią Ermeliną vaidinančios Ugnės Mikalajūnaitės, spektaklyje laukiamas tik suaugęs žiūrovas. „Jeano Anouilho pjesė „Orkestras“ kupina erotinių elementų, kuriuos, savaip interpretuodami, perteikiame subtiliai ir groteskiškai. Galime tai pavadinti subtiliai pikantišku lietuvišku kabaretu“, – sako Ugnė. „Manau, spektaklis turėtų būti artimas kiekvieno iš mūsų vidiniams demonams. Iki šiol prisimenu kelias žiūroves Kaune – vidutinio amžiaus drauges, kurios po mūsų pasirodymo liko sėdėti salėje ir krizendamos aptarinėjo, kaip kiekviena iš jų save atpažino skirtinguose personažuose“, – sako ji.

Aistringai melancholišką Siuzaną įkūnijanti Viktorija Jaševskaja sako, kad pjesės pasirinkimą nulėmė ne tik patrauklus pasakojimas, bet ir pati teatro „Chimeros“ sudėtis. „Mūsų trupės, kaip ir viso kurso, kuriame studijavome, pagrindas – merginos. Tad ir groteske nagrinėjame tą amžiną klausimą – ko vis dėl to nori moteris? O mūsų vienintelis ansamblio vyras didžiulėmis pastangomis mėgina tai išsiaiškinti, išgyventi ir prisitaikyti prie didžiulių estrogeno pliūpsnių“, – pasakoja aktorė.

Sanatorijos kavinėje kartu dirbančias koleges suprasti mėginantis aktorius Konstantinas Novopolskij pabrėžia, kad spektaklis nėra skirtas vien moterims. „Šiame kūrinyje ir moterys, ir vyrai atras tai, kas juos labiausiai jaudina, žavi ir baugina – pačius save. Spektaklis yra išskirtinis savo pasakojimu – čia kiekvienas sau gali atrasti norimų dalykų: ar smagiai praleisti laiką, ar priimti tą žiaurią tiesą, kurios link veda pjesės autorius ir aktoriai“, – pasakoja aktorė.

Muzikiniame groteske „Sekstetas“ taip pat vaidina „X faktoriaus“ finalininkė, miuziklų „Lituanica“, „Paryžiaus katedra“ aktorė Miglė Pivoriūnaitė, muzikinio teatro studentės Vaiva Lakštauskienė ir Eliza Bondarenko.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Sekstetas nuo žodžio reiškia kad ant scenos arba po vaidinimo sekso ištroškusios. Tiesiog verda. Sėkmės sklaidyti po sceną.

Emilė

Emilė  portretas
Geriausias mano pirktas bilietas į spektaklį. Skoningas, humoro pilnas miuziklas. Ir žinote ką - einu dar kartą! Rekomenduoju visiems!

Ieva

Ieva portretas
Nuotaikingas, linksmas spektaklis, kupinas dramos ir gerų dainų! Vienas iš geriausių variantų praleisti vakarą!:)
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių