Pereiti į pagrindinį turinį

Pristatomas vedų motyvais paremtas spektaklis apie karalių Purandžaną

LRT nuotr.

Šį šeštadienį Vilniuje bus rodomas neįprastas spektaklis, pasakojantis senovės Indijos šventraščių motyvais paremtą istoriją.

Aktorius ir režisierius Egidijus Bakas jau penkiolika metų domisi Indijos šventraščių – vedų – kultūra. Šiemet vyras nusprendė įgyvendinti jau seniai kurtą norą pastatyti spektaklį, iliustruojantį senovės Indijos šventraščio istoriją apie kadaise gyvenusį karalių Purandžaną. Taip atsirado pavadinimas „Karaliaus Purandžanos istorija arba sielos kelionė per materialų pasaulį“.

Anot pašnekovo, spektaklis vedine tematika Lietuvoje kuriamas pirmą kartą.

„Spektaklis ypatingas tuo, kad medžiaga paimta iš Srimad Bhagavatam šventraščio – tai 5000 metų senumo vedų šventraštis. „Veda“, išvertus iš sanskrito kalbos, reiškia „žinios“. Ten pasakojama istorija apie karalių Purandžaną, apie sielos kelionę per materialų pasaulį, koks turėtų būti žmogaus pats aukščiausias gyvenimo tikslas. Mes pabandysime tą šventraštį transformuoti į sceną“, – pasakoja spektaklio režisierius E. Bakas.

Visi spektaklio aktoriai vaidina savanoriškais pagrindais – už vaidybą jie negauna jokio atlygio. Pats režisierius juokauja, kad „aktorinę auką“ atlikti juos paskatino šio spektaklio kūrimo procesas – daug dėmesio skiriama tarpusavio ryšiui, taip pat stengiamasi įsigilinti į filosofinį spektaklio kontekstą.

Plačiau apie tai žiūrėkite LRT TELEVIZIJOS laidos „Labas rytas, Lietuva“ reportaže.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų