Pereiti į pagrindinį turinį

Profesinės šventės proga architektai puošė ragus ir mankštino kulšis

2014-07-03 17:30
Tarptautinė architektų diena Tarptautinė architektų diena Tarptautinė architektų diena Tarptautinė architektų diena Tarptautinė architektų diena Tarptautinė architektų diena

Paminėti savo profesinę šventę ir pasilinksminti su kolegomis į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelį buvo susirinkę virš 500 architektų ir jų draugų. Kasmetine tradicija virstantis renginys šiemet subūrė ne tik skirtingas architektų kartas, bet ir prikaustė susirinkusių dėmesį itin įdomia programa. Šventės nuotaiką kūrė žaismingai nusiteikę ir netikėčiausiais amplua atsiskleidę architektai.

Atidarydamas renginį Lietuvos architektų sąjungos pirmininkas Marius Šaliamoras paragino susirinkusius kolegas bent trumpam užmiršti, kad jie yra architektai, pasibūti kartu išvengiant pokalbių apie darbą.

„Buvimas architektu – tai gyvenimo būdas, kuris kartais gali būti kenksmingas. Ši šventė yra proga su kolegomis pakalbėti apie keliones, draugus ir įspūdžius“, – sakė M. Šaliamoras.

Šventės, kurią jau antrus metus iš eilės organizuoja „Architektūros fondas”, biuro baldų gamybos bei projektavimo įmonė „Ergolain“ ir Lietuvos architektų sąjunga, tema šiemet buvo dviračiai, o renginio šūkis skelbė: Architekte, pasipuošk „ragus“! Dviračiais į Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelį suvažiavę architektai dalyvavo gražiausiai papuoštų „ragų“ rinkimuose, daugybė norinčiųjų rungtyniavo įtemptose varžytuvėse stacionariais dviračiais „Kulšių kovos“, o griausmingiausių ovacijų sulaukė įspūdingai pavojingas vienaračių gatvės cirko šou pasirodymas.

Specialiai šventės proga vienam vakarui į sostinę iš Šiaulių „Aušros“ muziejaus padalinio – Dviračių muziejaus, atkeliavo devyni dviračiai, pristatantys šios transporto priemonės evoliuciją nuo pirmųjų prototipų iki šių dienų. Specialią muzikinę programą architektams dovanojo mimų grupė „Neteisėtai padaryti“, „Antikvariniai Kašpirovskio dantys“, „ByTikZyz“, „Arklio Galia“, architektai DJ Nicetomeetyouall ir DJ Švelnia. Vakaro pabaigoje buvo apdovanoti prieš savaitę vykusio architektų orientacinio dviračiais po Vilniaus miestą nugalėtojai.

Pasak renginio idėjos autoriaus, įmonių grupės „Ergolain“ vadovo Romualdo Bėkštos, pernai metais pasiteisinęs architektų dienos šventės principas „pasidaryk pats“, šiemet sulaukė dar didesnio pasisekimo.

„Šioje šventėje nėra svečių – visi architektai tampa jos šeimininkais: čia jie patys gaminasi užkandžius, muzikuoja ir plaka kokteilius. Džiaugiamės, kad šiemet paminėti savo profesinės šventės nepaisant apniukusio oro susirinko dar daugiau žmonių. Tai rodo, kad architektams tokia tradicija patinka ir yra reikalinga“, – teigia R. Bėkšta.

Liepos 1-ąją minima Tarptautinė architektų diena Vilniuje jau antrus metus iš eilės švenčiama Lietuvos teatro, muzikos ir kino muziejaus kiemelyje. Praėjusių metų renginio šūkis buvo „Architekte, išeik į kiemą pasisupti!“.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų