Raganiukės teatre – interaktyvus muzikinis spektaklis „Trys paršiukai“

  • Teksto dydis:

Šį sekmadienį Raganiukės teatre vyks interaktyvus muzikinis spektaklis „Trys paršiukai“ – tai visiems gerai žinomos klasikinės Brolių Grimų pasakos interpretacija.

Spektaklis ypatingas tuo, kad jame dalyvauti bus pakviesti žiūrovai iš salės. Interaktyvūs spektakliai, kuriuose vaidinti yra pakviečiami žiūrovai, yra įdomūs tuo, kad kiekvieną kartą tiek aktorių, tiek teatro lankytojų laukia staigmena.

Pirmą kartą į sceną įžengę mažieji talentai kiekvieną kartą sukuria vis kitokį spektaklį. Vaidinantys vaikai yra nugrimuojami, aprengiami originaliais kostiumais.

Spektaklyje skambanti nuotaikinga muzika sukuria šventinę nuotaiką. Spektaklis – žaidimas šiuolaikiškai papasakos trijų paršelių Nafnafo, Nifnifo ir Nufnufo nuotykinę istoriją, kurioje triumfuos tik stipriausias namelis ir išmintingiausias istorijos veikėjas.

Spektaklyje pasakojama istorija parodo vaikams, kad tokios asmeninės savybės kaip darbštumas, ryžtingumas tampa privalumu gyvenime. Tingus paršelis Nifnifas, pasistatęs namelį iš šiaudų ir atsainus jo brolis Nufnufas, susikrovęs būstą iš lentų, prieglobstį suranda plytiniame Nafnafo name.

Nafnafas – išmintingo paršelio pavyzdys. Atsakingai atsidėjęs namelio statybos darbams, jis išgelbėja savo brolius.

Šioje pasakoje klastūnas Vilkas atlieka svarbią ugdomąją funkciją – sumanytomis klastomis paauklėja du tingiuosius paršelius, kurie pasakos pabaigoje išmoksta svarbių gyvenimo pamokų.

Spektaklis visai šeimai „Trys paršiukai“ atliepia estetinio, dvasinio ir kultūrinio vaiko lavinimo poreikius. Tai šiuolaikiškas būdas ugdyti vaikus, nes spektaklyje vengiama tiesioginės didaktikos, prie svarbių vaikų auklėjimo klausimų prieinama kitu keliu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių