Rotušėje apdovanoti Vilnių garsinantys geriausi sportininkai

  • Teksto dydis:

Trečiadienį Vilniaus rotušėje išrinkti ir pasveikinti geriausi praėjusių metų Vilniaus sportininkai  – olimpinių ir neolimpinių sporto šakų, neįgalieji, jauniai bei sporto karjerą jau baigę sportininkai, jų treneriai, sporto renginių organizatoriai, iniciatyvų nestokojantys verslininkai ar bendruomenės.

13 laureatų pasveikino ir apdovanojo sporto sritį kuruojantis Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

„2016-ieji buvo ne tik olimpiniai, bet ir Vilniaus sporto metai. Per juos mieste vyko daugybė įvairių renginių, iniciatyvų, iškovota daug pergalių. Esu dėkingas visai Vilniaus sporto bendruomenei už individualų sunkaus darbo palydėtą indėlį į laimėjimus, sutelktas pastangas ir iškovotas pergales. Miestas ir toliau plės sporto infrastruktūrą bei palaikys geras sporto iniciatyvas – šiais metais toliau plėsime dviračių takų tinklą, tęsime miesto krepšinio aikštelių atnaujinimą. Savivaldybės laukia dideli iššūkiai – mažojo baseino Fabijoniškėse statybos ir didžiojo Lazdynuose konkurso procesas. Augame kartu su jumis ir šiais metais linkime pasiekti dar daugiau gražių pergalių“, – į renginį susirinkusius svečius sveikino Vilniaus mero pavaduotojas Linas Kvedaravičius.

Metų iniciatyvos apdovanojimą pelnė „Lidl Lietuva“, kuri savo iniciatyva 2016 m. rugsėjo mėn. atnaujino krepšinio aikštelę prie „Saulėtekio“ mokyklos-daugiafunkcio centro Naujininkuose. Buvo pakeista aikštės danga, pastatyti nauji krepšiai, įrengtas apšvietimas, nutiestas bėgimo takelis. Moksleivių saugumui tamsiu paros metu užtikrinti buvo nutiestas papildomas apšviestas pėsčiųjų takas.

Metų proveržis – Dalios Kutkaitės tarptautinis meninės gimnastikos turnyras. Turnyro organizatorė, legendinė ir labiausiai tituluota Lietuvos meninės gimnastikos atstovė Dalia Kutkaitė, pernai surengė pirmąjį tokio aukšto lygio meninės gimnastikos turnyrą Lietuvoje. Į Lietuvos sostinę buvo sukviestos bene visas ryškiausios pasaulio meninės gimnastikos žvaigždės.

Sportiškiausia 2016 m. mokykla išrinkta Vilniaus Jėzuitų gimnazija. Apdovanojimas mokyklai suteiktas už 2016 metų mokyklos mergaičių pasiekimus lengvosios atletikos ir slidinėjimo rungtyse, pergalę XII Lietuvos mokyklų futbolo žaidynių „Golas!“ turnyre, Lietuvos katalikiškų mokyklų sporto žaidynių „Magis“ inicijavimą ir įgyvendinimą bei už 3-čią vietą I-ųjų Lietuvos katalikiškų mokyklų sporto žaidynėse „Magis“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių