Sakartvelo baleto pasirodyme Vilniuje kvapą gniaužė šokis su kardais

  • Teksto dydis:

Pirmadienį nacionalinis Sakartvelo baletas „Sukhishvili“ Vilnių nukėlė į tikrą šokio pasaką. Koncertų salėje „Compensa“ ant scenos sukosi šimtas šokėjų, kurie žavėjo žiūrovus judesiais, prieštaraujančiais visiems traukos dėsniams.

Energija, kurią baleto grupė atvežė į Lietuvą, užbūrė entuziastingą publiką, kuri nesidrovėjo aikčioti bei garsiai ploti.

Kai kurie stebėti šį išskirtinį šokio reginį atvyko ne pirmą kartą, tačiau gracingi šuoliai bei rizikingi nusileidimai ant žemės juos stebino ne mažiau.

Šokiai nuo pirmų akimirkų pribloškė neįtikėtinai greitu tempu, kuris užgniaužė kvapą. Renginys susidėjo iš kelių „pasakojimų“, kuriuos šokėjai pristatė ne tik skirtingais judesiais, bet ir besikeičiančiais kostiumais. Žiūrovai regėjo ir šokį su kardais, kuris žavėjo jėga bei žiežirbomis, lekiančiomis nuo susikertančių ginklų.

„Sukhishvili“ taip pat atsivežė ir savo orkestrą, kuris visą vakarą grojo gyvai. Muzikantai nustebino žiūrovus trumpu kūriniu, kurį ant scenos atliko vieni, be šokėjų.

Šis baletas turi savitą, rafinuotą estetiką, kuri puikiai atsiskleidžia renginio metu. Šokėjų drabužiai leidžia pasijusti lyg patekus į magijos pripildytą pasaulį, o visiems fizikos dėsniams prieštaraujantys šokiai ore bei „plaukimas“ scena priverčia atiduoti visą savo dėmesį šiam griežtam grožiui.

„Sukhishvili“ visą šį neįtikėtiną reginį Lietuvos žiūrovams dar kartą parodys ir spalio 29 dieną, Šiaulių arenoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Emma23

Emma23 portretas
Nežinai, kur rasti merginą vienai nakčiai? Sveiki atvykę - vplan.com/diena

Kalbajobas

Kalbajobas portretas
Cia kuris is Gruzinu sukarvelas, tas garbanotas, ar su barzdzike?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių