Pereiti į pagrindinį turinį

Seime veiks M. K. Oginskio metams skirta paroda

2015-04-30 09:32
DMN inf.
Mykolas Kleopas Oginskis
Mykolas Kleopas Oginskis / wikipedia.com nuotr.

Gegužės 5 d., antradienį, 14 val. Parlamento galerijoje (Seimo I rūmai) bus pristatyta paroda „Mykolas Kleopas Oginskis. Sugrįžimas į Tėvynę“, skirta 250-osioms Mykolo Kleopo Oginskio gimimo metinėms. Ekspozicijos rengėjai – Rietavo Oginskių kultūros istorijos muziejus, parodą pristatys Seimo narys Jurgis Razma.

Rietavo muziejaus direktorius tikisi, kad „M. K. Oginskio 250-osioms gimimo metinėms skirta paroda padės ne tik iš naujo atrasti ir pažinti šią asmenybę, bet ir leis giliau suvokti dramatiškus XVIII a. antrosios pusės istorinių lūžių įvykius, kurių metu iš pasaulio žemėlapių buvo ištrintas Abiejų Tautų Respublikos, kartu ir Lietuvos, vardas. Jubiliejinė M. K. Oginskio sukaktis turi pasitarnauti egzistenciniam mūsų visų susivokimui. Liūdniausia, kas gali nutikti, tai patikėti iliuzija, kad mūsų Tėvynės likimu pasirūpins kitos valstybės, kad patriotizmo idėjos paseno ir nebeatitinka šiuolaikinio, modernaus pasaulio elgsenos standartų“.

Pasak parodos rengėjų, M. K. Oginskio (1765–1833) gyvenimas, jo politinė, diplomatinė, visuomeninė veikla ir kūrybinis palikimas, kaip reta, taikliai atspindi istoriškumo suvokimo principus ir idealus. Sunkiausiais istorijos laikotarpiais juos primindavo nemirtingojo polonezo „Atsisveikinimas su Tėvyne“ melodija.

2015-uosius Seimas yra paskelbęs M. K. Oginskio metais.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų