Sostinėje – britų elektroninės muzikos ikonos „Actress“ pasirodymas

  • Teksto dydis:

Lapkričio 5 d. Tarptautiniame aktualios muzikos festivalyje „Gaida“ rengiamas britų elektroninės muzikos atlikėjo „Actress“ pasirodymas.

Sceniniu „Actress“ vardu koncertuojantis Darrenas J. Cunninghamas yra vadinamas britų elektroninės muzikos ikona. Įžanginį vakaro pasirodymą surengs jaunosios kartos lietuvių elektroninės muzikos atlikėjas Domantas Pūras – tarp elektroninės ir eksperimentinės muzikos balansuojantis menininkas pristatys originalų klubinės muzikos setą, kuris publikai leis smagiai apšilti prieš pat legendinės kompanijos „Ninja Tune“ globojamo britų atlikėjo „Actress“ vienintelį koncertą Baltijos šalyse.

„Actress“ vardu koncertuojantis D. J. Cunninghamas nevengia eksperimentų su dirbtiniu intelektu, taip permąstydamas savo požiūrį į kūrybos procesą. Jo muzika dažnai susijusi su afrofuturizmu, pasirodymuose naudojami magiškojo realizmo ir mokslinės fantastikos elementai.

„Actress“. / Organizatorių nuotr.

Įdomu tai, kad ankstyvoje jaunystėje D. J. Cunninghamas buvo talentingas futbolininkas, žaidė klube „West Bromwich Albion“, ir jei nebūtų patyręs traumos, dėl kurios negalėjo tęsti futbolininko karjeros, muzika galbūt nė nebūtų susidomėjęs. Debiutinį albumą „Hazyville“ menininkas išleido 2008 m., o 2014 m. šis albumas jau buvo perleistas „Ninja Tune“ leidybinės firmos. Antrąjį „Actress“ albumą „Splazsh“ (2010) leidinys „The Wire“ įvardino geriausiu metų albumu. 2012 m. „Actress“ ne tik išleido dar vieną aukštai įvertintą diską „R.I.P.“, bet ir dalyvavo svarbiuose pasirodymuose „Tate Modern“ muziejuje. 2014 m. pasirodė albumas „Ghettoville“. Toliau sekė „AZD“ – bene labiausiai klubinis ir avagardinis „Actress“ albumas. O naujausias menininko studijinis darbas yra 2020 m. išleistas „Karma & Desire“.

„Actress“ pasirodymą „apšildys“ jaunosios kartos lietuvių kompozitorius, prodiuseris, DJ ir radijo laidų vedėjas D. Pūras. Domanto kūryba apima tiek elektroninės, tiek eksperimentinės muzikos sritis. Elektroninėje muzikoje jis daugiausiai reiškiasi su trio „El Chico Fuendre“, su kuriuo yra išleidęs tris albumus. Kūrėjas yra pasirodęs festivaliuose „Druskomanija“ ir „Vilnius Jazz“.

Britų elektroninės muzikos ikona vadinamo atlikėjo ir prodiuserio „Actress“ vienintelis pasirodymas Baltijos šalyse – lapkričio 5 d. Šiuolaikinio meno centre.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių