Pereiti į pagrindinį turinį

Vilniaus mero premija už poeziją įteikta R. Brundzaitei

2014-05-29 16:04
DMN inf.

Vilniaus rotušėje, mero menėje pagerbti  jubiliejinio, 50-ojo tarptautinio poezijos festivalio “POEZIJOS PAVASARIS 2014”   dalyviai ir  svečiai – Lenkijos, Italijos, Kenijos, Airijos, Suomijos, Ukrainos, Islandijos Vokietijos, išeivijos iš JAV, Australijos ir Lietuvos poetai, vertėjai, rašytojai, literatūros kritikai, literatūrologai.

„Tradiciškai susirenkame čia, Rotušėje kiekvieną pavasarį, norėdami pasveikinti  ir padėkoti  žodžio technikos virtuozams iš viso pasaulio.  Net įsivaizduoti negalime, kad šis,  įaugęs į mūsų miesto kultūrą ir mūsų gyvenimus,   festivalis,  vieną pavasarį neįvyktų, ir  tarp Vilniaus bokštų neskambėtų jūsų eilės.  Ačiū, kad kuriate, kad žadinate nuo rūpesčių ir kasdienių darbų sustingusias mūsų vidines stygas, kad nuo eilių  mūsų gyvenimas tampa spalvingesnis, gyvesnis ir jautresnis.  Ypatingai dėkoju tiems, kas rašo eiles apie mūsų miestą Vilnių. Tikiu, kad šis miestas įkvėps svečius naujoms eilėms, gilioms mintims“, – sveikinimo kalboje sakė Vilniaus mero pavaduotojas Romas Adomavičius.

Šiais metais Vilniaus mero kasmetinė premija už poeziją apie Vilnių paskirta jaunai poetei  vilnietei Ramunei Brundzaitei už  knygą „Drugy, mano drauge“. Mero premijos laureatė pažymėjo, kad jai, kaip  vilnietei ir kaip poetei,  labai svarbus šis įvertinimas, skaitė savo eiles, pasirašė  Rotušės garbingų svečių knygoje.  

Poeto Justino Marcinkevičiaus eiles skaitė aktorius Vytautas Rumšas, padėkos žodį tarė Lietuvos rašytojų sąjungos pirmininkas, poetas Antanas A.  Jonynas, išeivijos poetų vardu kalbėjo poetas Sigitas Birgelis iš Lenkijos,  grojo Vilniaus mokytojų namų ansamblis „Kankleliai“ (vadovė D. Čičinskienė).

Baigiamasis penkiasdešimtojo tarptautinio poezijos festivalio „Poezijos pavasaris“ vakaras vyks  birželio 1 d., sekmadienį, 17 val. Vilniaus universiteto M. K. Sarbievijaus kieme (Universiteto g. 3, Vilnius).

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų