Sostinėje prasidės tradicinis festivalis „Vilnius Jazz“

  • Teksto dydis:

Sostinėje ketvirtadienį prasidės šiuolaikinio džiazo ir improvizacinės muzikos festivalis „Vilnius Jazz“.

Tai vienas seniausių muzikos festivalių, jis vyks 35-ą kartą.

„Simboliška, kad jis įvyks jau nebe Rusų, o Vilniaus senajame teatre. Burdamas įdomiausias Europos ir pasaulio laisvojo džiazo ir improvizacinės muzikos asmenybes „Vilnius Jazz“ visais laikais įkūnijo nekompromisinį laisvės siekį ir drąsą, liudijo, jog muzika gali būti iškalbingesnė už žodžius“, – teigia organizatoriai.

Tarp šių metų svečių jie išskiria ukrainiečių pianisto Vadimo Neselovskio projektą „Odesa – muzikinis pasivaikščiojimas po legendinį miestą“.

„Jis pakvies į kupiną prisiminimų, istorinių asociacijų ir svajonių kelionę po gimtąją muzikanto Odesą, kurią šiandien niokoja okupantai“, – teigiama pranešime.

Jis pakvies į kupiną prisiminimų, istorinių asociacijų ir svajonių kelionę po gimtąją muzikanto Odesą, kurią šiandien niokoja okupantai.

Šiemet „Vilnius Jazz“ numatytas ir vieno ryškiausių dabarties perkusininkų amerikiečio Hamido Drake’o (Heimido Dreiko) projektas, dedikuotas pianistei, vargonininkei, arfininkei, knygų autorei Alice Coltrane (Elis Koltrein) (1937–2007).

Anot organizatorių, šis projektas subūrė rinktinius džiazo talentus iš Prancūzijos, Portugalijos, Norvegijos bei Italijos.

Naujausiomis idėjomis festivalio scenoje dalysis britų džiazo pianisto Alexanderio Hawkinso (Aleksandro Hokinso) trio.

35-asis festivalis žada ir įspūdingą lietuviško avangardo bei improvizacinės muzikos panoramą – nuo jauniausios kartos eksperimentų iki Lietuvos džiazo elito projektų.

„Vilnius Jazz“ – seniausias kasmetinis Vilniaus džiazo festivalis, organizuojamas nuo 1987 metų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių