„Aš esu pamišus dėl jų, tikrai taip. Nežinau, iš kur tas pamišimas, bet manau, greičiausiai dėl to, kad juos labai sėkmingai augina mano anytos apylinkėse Safolke. Mes visada, kai važiuodavom, vis pirkdavom ir valgydavom juos visaip paruoštus. Taigi aš tikrai esu ekstazėje, kad juos dabar ir Lietuvoje augina,“ – štai kaip dėl smidrų tirpsta kulinarė Beata Nicholson.
Visi paragauti smidrų kviečiami šeštadienį, gegužės 21 d., nuo 10 val. sostinės Tymo turgelyje (Maironio g./Aukštaičių g.), kur ir vyks antrasis Lietuvoje Smidrų festivalis.
Programa:
10:00 – festivalio atidarymas
10:05 – Gian Luca Demarco kulinarinis šokis su smidrais;
11:30 – doc. Audronės Žebrauskienės mini paskaita apie smidrų auginimą;
12:00 – B. Nicholson šedevrai iš smidrų;
Smidrų festivalis yra Žemės ūkio ministerijos iniciatyvos „Augink savo kraštą“ dalis, kuri skatina visuomenę rinkti šviežius ir kokybiškus vietos produktus ir taip visokeriopai stiprinti savo kraštą.
Naujausi komentarai