Vilniaus mažojo teatro atsisveikinimas ir pažadas R. Tuminui: vaizdo įraše – ašaros ir plojimai

  • Teksto dydis:

Ne viena šalis gedi anapilin iškeliavusio režisieriaus Rimo Tumino. Ketvirtadienio vakare pasibaigus jo paties režisuotam spektakliui „Madagaskaras“ užfiksuota jautri akimirka, kuria R. Tumino įkurtas Vilniaus  mažasis teatras (VMT) pasidalino socialiniuose tinkluose.

VMT trupės branduolį sudaro skirtingų kartų aktoriai, daugiausia režisieriaus R. Tumino mokiniai ir bendraminčiai. Praėjus lygiai parai po to, kai Lietuvą apskriejo liūdna žinia apie režisieriaus mirtį, jo paties įkurto teatro scenoje stovėję aktoriai ir pjesės autorius Marius Ivaškevičius pagerbė Maestro atminimą. Jam buvo skirti ir tą vakarą scenoje stovėjusių mokinių bei kolegų jautrūs žodžiai.  

„Vargu, ar kada nors legendinio spektaklio „Madagaskaras“ rodymas bus toks skaudus režisieriaus Rimo Tumino mokiniams, kaip šiandien.

Pjesės autorius Marius Ivaškevičius šį vakarą sakė: „Rimai, jūsų namai išėjus ir toliau yra pilni gyvybės, mokinių, darbų ir žiūrovų. Mes toliau vaidiname, žiūrime, juokiamės ir verkiame – darysime tai, kol užsitarnausime bilietą ten, kur jūs vakar išskridote“.

Trupė po spektaklio žiūrovus pakvietė kartu paminėti savo mokytojo R. Tumino atminimą tylos minute.

Dabar Maestro atminimas toliau gyvens genialiuose darbuose ir visų širdyse“,– rašoma  VMT feisbuko paskyroje. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rasa

Rasa portretas
Kairys - bailys, menkysta ir veidmainis.

Dar drįsta

Dar drįsta portretas
Kažkoks Sigitas ieškoti sliekų... Niekam nebeįdomu tėvo vardas, ką pasakė ar nepasakė. Tik bolševikinio mąstymo tipas drįsta kiauksėti prieš Genijų ir tikrą lietuvį. Neseniai mačiau Madagaskarą, niekada nepamiršiu.

Rici,

Rici, portretas
o Tumino tėvo vardas buvo Vladimiras ar Antanas?
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių