Vilniečiai kviečiami patirti gydomąjį klasikinės muzikos poveikį

  • Teksto dydis:

1994 metais garsus japonų mokslininkas Emoto Masaru pirmą kartą užšaldė vandenį ir nutarė patyrinėti jį mikroskopu. Porą mėnesių vykęs tyrimas atnešė stulbinančius rezultatus.

Visa mokslininkų komanda rodė vandeniui įvairias raides, įvairius paveikslus, grojo muziką, netgi kalbėjo su vandeniu ir meldėsi, o tada jį užšaldydavo. Rezultatai buvo labai skirtingi.

Visuomet, kai užšaldytame vandenyje mikroskopas užfiksuodavo susidariusius darnių, gražių formų kristalus, vandeniui prieš jį užšaldant būdavo sakomi gražūs, geri žodžiai, grojama harmoninga ir darni muzika, kaip J. S. Bachas ar W. A. Mozartas.

Kuomet vandeniui buvo perduodama destruktyvi informacija, rėkiama, grojama nedarni, neharmoninga muzika, kristalai visai nesusidarydavo į jokią formą, arba išsidėstydavo absoliučiai padrikai.

Japonų tyrėjai padarė išvadą, kurią vėliau ir pateikė pasauliui, kad destruktyvi informacija, tiek menas, muzika, paveikslai, tiek pati elementariausia forma - žodis ir negali sukurti nieko darnaus, t.y. negali veikti pozityviai. Ir atvirkščiai, darni informacija, harmoninga muzika, tapyba, gražus ir geras žodis sukuria darnią formą ir veikia visai kitaip, pozityviai, harmoningai.

Prisiminkime, jog net 70 proc. žmogaus organizmo sudaro vanduo, taigi klausant darnios, harmoningos muzikos mes jaučiamės gerai nusiteikę, žvalūs ir kupini pozityvumo.

Vilniečiai kviečiami pasiklausyti J. S. Bacho, C. Debussy, K. Saent Saenso, F. Kreislerio ir kitų klasikos šedevrų, jaukioje Vilniaus Pranciškonų bažnyčios aplinkoje jau rugsėjo 8-ąją, 20 val. Atlikėjai: tarptautinių konkursų laureatė, pirmoji Pranciškonų ordino Gėrio Ambasadorė Agnė Doveikaitė (smuikas) ir tarptautinių konkursų laureatas, pianistas Darius Mažintas (fortepijonas).

Visos koncerto metu surinktos lėšos bus skirtos restauruoti unikalias XVIII amžiaus freskas Vilniaus Pranciškonų bažnyčioje.

Bilietus platina:

http://www.bilietai.lt/lt/event/26505

Daugiau informacijos apie renginį:

https://www.facebook.com/events/433600746830966/



NAUJAUSI KOMENTARAI

nuo

nuo portretas
to svirpinimo pradėjo skaudėti galvą o po to stuburą o mai gad - kokia palaima nehirdėt tos muzykės
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių